Ντάνιελ Ράντκλιφ και Ρούπερτ Γκριντ: βραβεύτηκαν για τις ερμηνείες τους στο θέατρο

mikroi-star-xari-poter DANIEL DEME

Οι Ρούπερτ Γκριντ, Έμμα Γουάτσον και Ντάνιελ Ράντκλιφ στην κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας  «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου-μέρος δεύτερο», στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στις 7 Ιουλίου 2011.

 

 

ΤΡΙΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

O Nτάνιελ Ράντκλιφ και ο Ρούπερτ Γκριντ συναντήθηκαν και πάλι σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας τους. Όχι, οι σταρ των ταινιών Χάρι Πότερ, δεν συμπρωταγωνιστούν σε κάποιο νέο φιλμ. Απλώς είχαν τη χαρά να παραλάβουν τα βρετανικά θεατρικά βραβεία WhatsOnStage που απονέμονται από το κοινό κάθε χρόνο.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στη μαύρη κωμωδία του Μάρτιν Μακ Ντόνα «The Cripple of Ιnishmaan», υποδυόμενος ένα νεαρό  που ονειρεύεται τον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ. Η παράσταση κέρδισε τρεις ακόμη διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου της καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Μάικλ Γκράντεϊτζ.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάρτιν Μακ Ντόνα δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες θεατρόφιλους-πρόσφατα είδαμε τον «Πουπουλένιο» του από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (θέατρο Αθηνών).

Ο Ρούπερτ Γκριντ κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού στο Θέατρο, για τη μεταμόρφωσή του σε έναν έμπορο ναρκωτικών του Σόχο της δεκαετίας του ’50, στην μαύρη κωμωδία «Mojo» του Τζεζ Μπάτεργουορθ. Ο Γκριντ ενθαρρύνθηκε να κάνει το μεγάλο βήμα στο θεατρικό σανίδι, παρακολουθώντας το παράδειγμα του Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Γουεστ Εντ ήδη από το 2007.

«Ο Ντάνιελ πάντα έλεγε ότι είναι υπέροχο και το λατρεύει απολύτως. Το να τον βλέπω να το απολαμβάνει τόσο πολύ με έπεισε ότι θα πρέπει να είναι πολύ διασκεδαστικό», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ρούπερτ Γκριντ.

Στην απονομή των  WhatsOnStage βραβείων μεγάλος νικητής αναδείχτηκε και  το  μιούζικαλ των Τρέι Πάρκερ, Ρόμπερ Λόπεζ και Ματ Στόουν «The book of Mormon» (με τέσσερα βραβεία) που κατόρθωσε να υπερισχύσει του φαβορί «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας».

Η Έλεν Μίρεν τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ στο έργο «The audience» του Πίτερ Μόργκαν. Ο Πίτερ Μόργκαν, ο σεναριογράφος της ταινίας «The Queen», με αυτό το θεατρικό του απέσπασε το βραβείο καλύτερου νέου έργου.

Η παράστασή του-που είχε μεταδοθεί ζωντανά και στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, χάρη στο πρόγραμμα National Theatre Live- ξεδιπλώνει τις συναντήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ με δώδεκα πρωθυπουργούς της Αγγλίας. Η Χάιντν Γκουίν για την εμφάνισή της ως Μάργκαρετ Θάτσερ στο ίδιο έργο απέσπασε το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Τέλος, το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου πήγε στον Ντέιβιντ Γουάλιαμς για την ερμηνεία του στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που αναγνωρίστηκε επίσης ως η καλύτερη παραγωγή στο σαιξπηρικό ρεπερτόριο.

Μάνια Στάικου