Στην παράσταση το «Τρένο των νεφών» φοράμε τις αποκριάτικες μάσκες μας

to-treno-ton-nefon-foto-apokries
ΤΡΙΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η παράσταση το «Τρένο των νεφών» μας περιμένει να ταξιδέψουμε μέσα σε ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού, στην καρδιά της Ιστορίας της Λατινικής Αμερικής.

Η παράσταση είναι βασισμένη στη θεατρική διασκευή του ομώνυμου παιγνιώδους μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου από την Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Τατιάνας Λύγαρη.

Στα φιλόξενα θεατρικά βαγόνια του «Τρένου στο Ρουφ» ξεδιπλώνεται μια αλληγορική οδύσσεια στην οποία συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν περάσει στη σφαίρα του θρύλου όπως οι Τσε Γκεβάρα, Ωνάσης, Εβίτα Περόν, Μπολίβαρ κ.α. Οι συντελεστές της ξεχωριστής αυτής παράστασης μας προτρέπουν να φορέσουμε  αποκριάτικες στολές εμπνευσμένες από την ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

Την 1η Μαρτίου μετά το φινάλε της παράστασης η βραδιά θα συνεχιστεί: θα μας περιμένει ένας dj με latin μουσικές επιλογές για να χορέψουμε, να πιούμε και να …τσιμπολογήσουμε λιγάκι! Μια ωραία πρόταση για να υποδεχτούμε την πρώτη μέρα της άνοιξης.

Το ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον μαγικού ρεαλισμού επιμελήθηκε η σκηνογράφος Λέλα Ράμογλου σε συνεργασία με τους εικαστικούς Βασίλη Παφίλη και Πένυ Κορρέ, η θεατρική διασκευή είναι της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου, η σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, η μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη, τα κοστούμια της Duygu Ozturk, οι χορογραφίες της Mαρίζας Βινιεράτου, οι φωτισμοί της Χρύσας Δαδίτσου και οι μάσκες  της  Δανάης Κουρέτα.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Βέργαδος, Δήμητρα Βλάχου, Μαρία Δερεμπέ, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Ανδρέας Μαριανός, Μαρία Μπαγανά, Προμηθέας Nerattini – Δοκιμάκης, Βαγγέλης Ρόκκος, Άρης Τσαμπαλίκας και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου.

Πληροφορίες: Σάββατο 1η Μαρτίου, ώρα 21:00 στην  Αμαξοστοιχία-θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ» (Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Οι παραστάσεις συνεχίζονται κανονικά κάθε εβδομάδα ,  από Τετάρτη έως Σάββατο, 21:00., απογευματινή Σαββάτου 19:00 και Κυριακή :20:00. Τιμές εισιτηρίων: Ολόκληρο 17 ευρώ, φοιτητικό 12 ευρώ. Κάθε Τετάρτη γεν. είσοδος 12 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της παράστασης προσφέρεται στους θεατές ένα ποτήρι κρασί. Τηλ  210-5298922 , 6937-604988, καθημερινά εκτός Δευτέρας   10.00–14.00 και 18.00–22.00. Προπώληση: καταστήματα Γερμανός, www.tickethour.com, μηχανήματα easypay της Τράπεζας Πειραιώς.