Δημήτρης Μαρωνίτης: συζήτηση με αφορμή την παράσταση «Ιλιάδα» του Στάθη Λιβαθινού
ELINA GIOUNANLI Η επιτυχία της παράστασης «Ιλιάδα», σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, οφείλεται εν μέρει και -στην καλοζυγισμένη σε κάθε της λέξη- εξαίρετη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
Τον διαπρεπή, πολυβραβευμένο μεταφραστή και φιλόλογο, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν οι θεατές, μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, την Κυριακή, 23 Μαρτίου.
Η μετάφραση της «Ιλιάδας» -έργο ζωής για τον Δημήτρη Μαρωνίτη ανοίγει διαρκώς νέα πεδία κατανόησης του ομηρικού κειμένου.
Προβλέπεται λοιπόν μια ενδιαφέρουσα βραδιά, αφού εκτός από τον Δημήτρη Μαρωνίτη θα δώσουν «το παρών» ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός και οι ηθοποιοί. Θυμίζουμε ότι η «Ιλιάδα» παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 16:00, έως και τις 13 Απριλίου, στο θέατρο Χώρα.
Πληροφορίες: Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ: 2108673945. Διάρκεια (με ένα διάλειμμα): 3 ώρες και 45 λεπτά. Πρωινές παραστάσεις για γυμνάσια και λύκεια (κατόπιν ειδικής συνεννόησης). κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 16:00, έως και τις 13 Απριλίου στο θέατρο Χώρα. Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό), 13 ευρώ (άνεργοι, σύλλογοι, ΑΜΕΑ). Προπώληση: www.viva.gr, τηλ.11876, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots και στα εκδοτήρια του θεάτρου Χώρα.







