Θεόδωρος Τερζόπουλος: στην Αγία Πετρούπολη με Μπέκετ

telos-paihnidiou-beket-terzopoulos-agia-petroupoli JOHANNAWEBERFOTO
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Σκηνοθέτης διεθνούς εμβέλειας, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, με το θίασο Άττις, έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία.

Στις 21 Μαρτίου παρουσίασε στο θέατρο Αλεξαντρίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, «Το τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ, σε μια ανάγνωση-τομή που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και θα παρουσιάζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο για επτά χρόνια.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο Τερζόπουλος μαγεύει το κοινό της Αγίας Πετρούπολης: το 2006, με τον «Οιδίποδα τύραννο» του Σοφοκλή, που παιζόταν επίσης για μια επταετία, είχε εγκαινιάσει το πλήρως ανακαινισμένο τότε,  θέατρο Αλεξαντρίνσκι.

Για το «Τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ-που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη-επιστρατεύει έναν θίασο καταξιωμένων αλλά και νέων, ταλαντούχων ρώσων ηθοποιών, έχοντας ως βοηθό του στη σκηνοθεσία, τον Σάββα Στρούμπο.

Στην Αθήνα οι θεατρόφιλοι μπορούν να απολαύσουν την περφόρμανς του «Amor» που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και  θα παρουσιάζεται στο θέατρο Άττις, μέχρι την Κυριακή των Βαϊων.