Martin Freeman: θα παίξει τον μοχθηρό Ριχάρδο τον Τρίτο

martin-freeman-photo-martin-friman

Ο Μάρτιν Φρίμαν θα ερμηνεύσει τον Ριχάρδο τον Τρίτο, το καλοκαίρι στο Λονδίνο (Trafalgar Studios).

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

O Martin Freeman, ο βρετανός ηθοποιός με το αγγελικό βλέμμα, το διάσημο «χόμπιτ» Μπίλμπο Μπάγκινς που μας έφερε στη μεγάλη οθόνη ο Πίτερ Τζάκσον, θα ενσαρκώσει έναν από τους μοχθηρότερους σαιξπηρικούς ήρωες: τον Ριχάρδο τον Τρίτο.

Οι πρόβες για το νέο του ρόλο θα ξεκινήσουν τέλη Μαϊου και η πρεμιέρα θα δοθεί στο Λονδίνο τον Ιούλιο στο Trafalgar Studios (1Ιουλίου-27 Σεπτεμβρίου).

Δύσμορφος, διεστραμμένος και χωρίς ηθικούς φραγμούς, ο Ριχάρδος ο Τρίτος όπως τον σκιαγράφησε ο Σαίξπηρ στο ομώνυμο έργο του, συγκαταλέγεται στους πιο συναρπαστικούς «κακούς» του παγκόσμιου θεάτρου, με τον οποίο έχουν αναμετρηθεί πολλοί σταρ.

Στον ίδιο ρόλο είχαμε δει για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια στην Επίδαυρο τον Κέβιν Σπέισι, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ταινία «Aναζητώντας τον Ριχάρδο» του Αλ Πατσίνο.

Ο Μartin Freeman, δημοφιλής και για τις εμφανίσεις του ως δρ. Γουάτσον στο πλευρό του Μπενεντίκτ Κάμπερμπας στην πετυχημένη σειρά «Σέρλοκ Χολμς», φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα του συμπρωταγωνιστή του και στρέφεται στο σαιξπηρικό ρεπερτόριο. Ο Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς-όπως έχουμε ξαναγράψει- θα παίξει τον Άμλετ στο θέατρο Βarbican το 2015.

Ο Μartin Freeman έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια μια καριέρα και στη σκηνή, συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας αλλά και στο Royal Court του Λονδίνου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Trafalgar Studios, Tζέιμι Λόιντ, ο οποίος είχε ανεβάσει πέρυσι τον «Μάκβεθ» με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Μακ Άβοι, δηλώνει ενθουσιασμένος για τη νέα σαιξπηρική παραγωγή:

«Είμαι πεπεισμένος ότι με τον λαμπρό και ιδιαίτερα δημοφιλή Μάρτιν Φρίμαν που θα παίξει τον ομώνυμο ρόλο σε αυτή την προβοκατόρικη παραγωγή, θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε ένα μείγμα θεατρόφιλων διαφορετικών γενεών στο Γουεστ Εντ. Ήθελα να συνεργαστώ με τον Μartin Freeman εδώ και πολλά χρόνια και είμαι σίγουρος ότι θα φέρει κάτι απροσδόκητο και μοναδικό σε αυτόν το εμβληματικό ρόλο».

Μάνια Στάικου