«Καβάφης-επέστρεφε»: τελευταίες παραστάσεις

kabafis-epestre-fotografia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το «Έτος Καβάφη» ανέβηκαν ορισμένες παραστάσεις για τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή. Μια από αυτές είναι και το «Kαβάφης -Επέστρεφε», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού που ρίχνει αυλαία στο Studio Κυψέλης στις 11 Μαϊου.

Το κείμενο της παράστασης, καρπός δεκάχρονης μελέτης από τους Millas, Ανδρέα Αγγελάκη , Γιώργο Λιβανό και Γιώργο Χριστοδούλου μας παρουσιάζει τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του Καβάφη από την παιδική του ηλικία μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Όσα τον ενέπνευσαν, οι συναναστροφές που τον καθόρισαν, η μητέρα του αλλά και η προσωπική του ζωή διαθλώνται μέσα από αυθεντικές ημερολογιακές καταγραφές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κατά πόσο η ερωτική του ζωή λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για την ποιητική τέχνη του. Όπως είναι αναμενόμενο, ορισμένα από τα σημαντικότερα ποιήματα του Καβάφη εντάσσονται στη σκηνική αφήγηση.

Σκηνοθεσία – φωτισμοί : Γιώργος Λιβανός. Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη. Σύμβουλος: Μαριάννα Τόλη. Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος. Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Ζέρβας. Τα τραγούδια της παράστασης συνέθεσε ο Σάκης Τσιλίκης. Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Αλμαλής. Κινηματογράφηση: Μενέλαος Τζαβέλλας.  Μουσικές επιλογές : Νίκης Γκουντούμη. Βοηθός Σκηνοθέτη : Έλενα Μιχαλάκη. Παίζουν : Νίκος Βερλέκης, Ελευθερία Ρήγου, Μαρία Σύρρου, Γιάννος Παπαευσταθίου, Νίκος Χαλατζίδης, Έλενα Μιχαλάκη. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη.

Πληροφορίες: «Καβάφης-επέστρεφε» στο Studio Κυψέλης, Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης, τηλ. 210 8819 571. Τιμές εισιτηρίων:12 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, συνταξιούχους και ανέργους). Σάββατο και Κυριακή στις 21:30. Διάρκεια:95 λεπτά χωρίς διάλειμμα.