Φεστιβάλ Off-Off Athens: νέες πρεμιέρες
Ασυνείδητα υποσυνείδητα στο Επί Κολωνώ.
Συνεχίζεται έως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, το φεστιβάλ Off-Off Athens στο θέατρο Επί Κολωνώ.
Ανάμεσα στις πρεμιέρες που θα παρακολουθήσει το κοινό είναι οι παραστάσεις «Ασυνείδητα Υποσυνείδητα» (στις 27 και 28 Μαΐου) και «Expose» (στις 28 και 29 Μαΐου).
Στην πρώτη παράσταση κεντρικό ρόλο παίζουν δύο πρόσωπα. Ένας άνδρας Ψ και μια γυναίκα Χ. Δύο υποσυνείδητα. Το γυναικείο και το αντρικό. Ένας υποβόσκει ανάμεσα στους δύο. Ένα ξεχωριστό παρελθόν και για τους δύο που τους έχει σημαδέψει τη ζωή. Ένα παρόν που ακροβατεί ανάμεσα στη λογική και στη παράνοια.
Ένα αβέβαιο μέλλον που το καθορίζουν τα υποσυνείδητα τους. Ο άνδρας Ψ και η γυναίκα Χ σε μια μάχη με τα υποσυνείδητα τους, ανακαλούν μνήμες του παρελθόντος, στιγμές που τους σημάδεψαν, στιγμές που ήθελαν να ξεχάσουν, στιγμές που δεν έκαναν και μια αναζήτηση για το πρώτο βήμα μεταξύ τους.
Τα υποσυνείδητα προσπαθούν άλλοτε να τους οδηγήσουν στη λογική και άλλοτε να τους οδηγήσουν ένα ακόμη βήμα στη παράνοια και να τους παγιδέψουν. Θα καταφέρουν άραγε να ακολουθήσουν το δρόμο της λογικής ή θα υποκύψουν στην παράνοια;
Συντελεστές: Θεατρική Ομάδα Α-Ω. Συγγραφέας: Παναγιώτης Κ. Ιάγος. Σκηνοθεσία: Αγάπη Κοσμίδου. Σκηνικά/Κουστούμια: Τζίνα Ματθαίου. Φωτισμοί: Αγάπη Κοσμίδου, Παναγιώτης Γεωργούλας. Video: Γιώργος Τριανταφύλλου. Παίζουν: Λεωνίδας Παντελόπουλος, Καλλιόπη Νικηφόρου, Σταυρούλα Τσατσάνη, Παναγιώτης Γεωργούλας
Το έργο «Expose», εκτυλίσσεται κατά την διάρκεια μιας ώρας, πραγματικής διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής. Δεν υπάρχουν θεατές και εκτελεστές, παρά όλοι διαδρούν μέσω chatbox, κάνοντας αφιερώσεις, συνομιλώντας με γνωστούς και αγνώστους. Το κεντρικό πρόσωπο στο έργο είναι μια ακροάτρια ( περφόρμερ) όπου σε ζωντανή σύνδεση και αυτή με την ραδιοφωνική εκπομπή συνομιλεί μέσω chatbox, αλλά και χορεύει με την μουσική που ακούει εκείνη την ώρα, αλλά και μονολογεί σχολιάζοντας.
Οι θεατές του έργου, οι ακροατές της εκπομπής, ο εκφωνητής (που βρίσκεται εκτός θεάτρου) και η περφόρμερ επί σκηνής δημιουργούν μια σύνθεση ενός κόσμου όπου δεν τον αντιλαμβανόμαστε σε φυσικό επίπεδο, όμως υπάρχει και διαδρά μαζί μας ως φυσικό κομμάτι της ζωής μας.
Συντελεστές: Θεατρική Ομάδα on/off. Σκηνοθεσία/Σκηνικά/Κοστούμια/Φωτισμοί: Μαρία Σόφτση. Παίζουν: Μαρία Σόφτση
Πληροφορίες: Φεστιβάλ Off-Off Athens, 19 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2014, θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα, Στάση Μεταξουργείο, τηλ:, 210 5138067, www.epikolono.gr, e-mail: [email protected], τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 5,00€ για την μία παράσταση, 6,00€ για τις δυο παραστάσεις, εισιτήριο διαρκείας: 30,00€, ώρα έναρξης: καθημερινά στις 20:45 για την πρώτη παράσταση, 22:00 για τη δεύτερη παράσταση, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30







