Άννα Κοκκίνου: ανάμεσα στην Ιστορία και το μέλλον

anna-kokkinou-foutouristiki-foto
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2014

Η Άννα Κοκκίνου με τη σόλο ερμηνεία της «Εγώ, ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος» κατόρθωσε να καθηλώσει το κοινό με την τολμηρή πρότασή της για μια θεατρική αφήγηση του Πελοποννησιακού πολέμου. Έτσι λοιπόν παρατείνονται οι παραστάσεις της στο θέατρο Σφενδόνη για τέσσερις ακόμη ημερομηνίες: στις 4/6 (ώρα 19:00), στις 6/6 ώρα 20:00, 7/6 ώρα 20:00 και στις 8/6 (ώρα 19:00).

Μεταμορφωμένη σε ένα φουτουριστικό πλάσμα που διατηρεί όμως δεσμούς με την ελληνική μυθολογία, είναι τοποθετημένη πάνω σε μια κινούμενη καρέκλα. Τα  «φτερά» της ακολουθούν και σχολιάζουν τη ροή της αφήγησης καθώς διαβάζει αποσπάσματα από την ιστορία του πελοποννησιακού πολέμου, στη μετάφραση του Νίκου Σκουτερόπουλου. Το παρελθόν συναντά την τεχνολογία και το μέλλον, σε ένα από «σκηνής» μάθημα Ιστορίας και δημοκρατικού ήθους. Στη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία συνεργάστηκε ο Νίκος Φλέσσας.

«Πελοποννησιακός πόλεμος είναι η καθημερινή ζωή του ανθρώπου μέσα στην Ιστορία, που συνεχίζεται αιώνια. Συνείδησή του και φωνή του: το έργο-κληροδότημα που μας άφησε ο Θουκυδίδης. Η ιστορία του είναι ένα πανόραμα της φύσης του ανθρώπου νοιώθοντας την κανείς, ο θαυμασμός και η φρίκη για το είδος γίνονται ένα. Πιστεύω ότι μια σύγχρονη αφήγηση αυτής της ιστορίας είναι ο καλύτερος και καθαρότερος τρόπος αναπαράστασης του πώς θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εποχή μας» επισημαίνει η Άννα Κοκκίνου στο σκηνοθετικό της σημείωμα.


Μετάφραση:  Ν.Μ.Σκουτερόπουλος. Δραματουργική επεξεργασία:  Άννα Κοκκίνου- Νίκος Φλέσσας. Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου,   συνεργάστηκε ο Νίκος Φλέσσας. Μουσική επιμέλεια:  Δημήτρης Ιατρόπουλος. Σκηνικό: Άννα Κοκκίνου. Φωτισμοί: Χρήστος Τσόγκας. Βοηθός σκηνοθέτη: Λία Ανδρέου. Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης.

Πληροφορίες: «Εγώ, ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος» στο θέατρο Σφενδόνη. Τετάρτη - Κυριακή στις 19.00 και Παρασκευή - Σάββατο στις 20.00. Ημερομηνίες παράτασης παραστάσεων: 4/6 (ώρα 19:00), στις 6/6 ώρα 20:00, 7/6 ώρα 20:00 και στις 8/6 (ώρα 19:00).  Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Μακρυγιάννη, κρατήσεις στο τηλ.  215.51.58.968. Τιμές εισιτηρίων:15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό.