Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δοκιμάζεται στο μιούζικαλ

o-ntaniel-rantklif-dokimazetai-sto-miouzikal

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο σταρ του «Χάρι Πότερ», Ντάνιελ Ράντκλιφ, λαμβάνει ικανοποιητικές κριτικές για το ντεμπούτο του σε μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.

Ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ έλαβε θερμές κριτικές, σε σχόλια που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα για το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, αν όχι και τόσο για τις μουσικές του ικανότητες, αλλά για τον ενθουσιασμό και τη θέλησή του, που ήταν εμφανή στη σκηνή.

Ο 21χρονος ηθοποιός του «Χάρι Πότερ», εμφανίζεται σε μια διασκευή του τιμημένου με Pulitzer «How to Succeed in Business Without Really Trying» του 1962, κάνοντας το μουσικό ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, με τον κεντρικό ρόλο του νέου, αλλά φιλόδοξου J. Pierrepont Finch.

Οι New York Times αναφέρουν ότι «ενώ ο κ. Ράντκλιφ σαφώς δεν είναι γεννημένος για μιούζικαλ, θα του δώσουμε 6 στα 10 για τις χορογραφίες του, για το ότι λέει τια ατάκες του γρήγορα και καθαρά (με μια πειστική αμερικανική προφορά) και συχνά τραγουδάει με σωστό τρόπο… κι επειδή αισθανόμαστε την προσπάθεια και τη θέληση με την οποία ανταποκρίνεται ο κ. Ράντκλιφ, επιθυμούμε πραγματικά να πετύχει…».

Ο Ράντκλιφ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ υποδυόμενος ένα αγόρι στο έργο του 2008, «Equus», αλλά φέτος δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο μιούζικαλ, σε μια παράσταση διάρκειας δυόμισι ωρών.

«Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ είναι τόσο αξιολάτρευτος στο μουσικό ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, που απλά θέλεις να του τσιμπήσεις τα μάγουλα», αναφέρει η New York Post, τονίζοντας τη «μεγάλη του αφοσίωση και τον ενθουσιασμό».

Η Hollywood Reporter αναφέρει ότι, ενώ ο Ράντκλιφ «δεν είναι αρκετά pop ως μουσικός εκτελεστής στο θέατρο, το αστέρι του Χάρι Πότερ, κάνει μια ικανοποιητική δουλειά στο τραγούδι και το χορό».

Υπήρχαν πάντως και πιο επικριτικές απόψεις, όπως αυτή της Washington Post: «αν και έχει θέληση και δείχνει επιμέλεια», μοιάζει έξω από τα… νερά του. Είναι η τάση του Μπρόντγουεϊ να προσελκύει μεγάλα ονόματα εκτός του χώρου, για να κόβει εισιτήρια».