«Η Kαταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ στο θέατρο Πόρτα

katastroupoli-foto-2014
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Στο θέατρο Πόρτα, θα φιλοξενηθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα «Η καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ, μια ξεχωριστή παραγωγή για λιλιπούτειους θεατές, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (24-25 και 27-30 Ιουνίου, 1η Ιουλίου).

Στην αγαπημένη παιδική θεατρική «φωλιά» της Ξένιας Καλογεροπούλου, με τη σκηνοθετική ματιά του Μανώλη Μαυροματάκη θα ξεδιπλωθούν τα επεισόδια μιας συγκινητικής ιστορίας. Η Ξένια Καλογεροπούλου ερμηνεύει έναν από τους ρόλους του έργου που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγγλία το 2000, με τον Τζουντ Λο στον ρόλο του Φράντζα.

Κεντρικοί ήρωες του έργου πέντε ανυποψίαστοι έφηβοι, οι οποίοι, με την καθοδήγηση ενός παιδιού και μίας μάγισσας, φτιάχνουν την ιστορία της ζωής τους από την αρχή. Η παράσταση ενδείκνυται για παιδιά άνω των 10 ετών.

«Με την Καταστρούπολη (Brokenville), ο γνωστός από τον κινηματογράφο και το θέατρο Φίλιπ Ρίντλεϋ παραδίδει σ' εμάς μια πολύ σύγχρονη αλλά και ελπιδοφόρα αλληγορία για το θέατρο ως μέσο αντίστασης στην αποδόμηση του κόσμου μας» σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου. Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυροματάκης. Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Επιμέλεια Κίνησης: Ερμής Μαλκότσης. Μουσική: Sancho 003 (Κώστας Παντέλης και Φώτης Σιώτας). Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Κομμώσεις: Χρόνης Τζήμος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννα Δεληγιάννη.

Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Άννα Καλαϊτζίδου, Ξένια Καλογεροπούλου, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Χρήστος Σαπουντζής.

Πληροφορίες: «Καταστρούπολη» (24-25 και 27-30 Ιουνίου, 1η Ιουλίου) στο θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 15 €, Φοιτητικό 10 €, ανέργων 5 €, ΑμεΑ 5 €.