To κωμικό σόου των Monty Python σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο

monty-python-omadiki-foto-2014 PAUL TREADWAY/MATRIX PICTURES CO.UK

Oι Μάικλ Πέιλιν, Έρικ Άιντλ, Τέρι Τζόουνς, Τέρι Γκίλιαμ και Τζον Κλιζ ενώνονται και πάλι σε ένα κωμικό υπερθέαμα.

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Δεν κλείσατε εγκαίρως εισιτήρια για να δείτε το πολυαναμενόμενο κωμικό σόου των Monty Python στο Λονδίνο τον Ιούλιο, όμως δεν θα γλιτώσετε έτσι εύκολα από τα σατιρικά βέλη τους.

Θα τους δούμε και στη χώρα μας σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή του Ο2 Arena στην αίθουσα του Δαναού στις 20 Ιουλίου. Ξεσκονίστε και τα αγγλικά σας γιατί το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης θα έχει αγγλικούς υπότιτλους.

Τα εναπομείνατα μέλη της ομάδας, δηλαδή ο  Τζον Κλιζ, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Έρικ Άιντλ, ο Μάικλ Πέιλιν και ο Τέρι Τζόουνς θα μας παρουσιάσουν μια σύνθεση κωμικών σκετς-με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους αλλά και νέες ατάκες.

«Απλώς σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να δούμε αν είμαστε ακόμη αστείοι κι αυτός είναι ο στόχος μας μέχρι τώρα, απλώς να κάνουμε μια παράσταση για το Ο2 και να δούμε αν μπορούμε να το γεμίσουμε. Πιστεύω ότι θα έχει λίγη κωμωδία, συναίσθημα, μουσική και λιγάκι πρωτόγονο σεξ» είχε αποκαλύψει  ο Έρικ Άιντλ.

Ο Τσάπμαν, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, πέθανε από καρκίνο το 1989 σε ηλικία 48 ετών, όμως οι φίλοι του είπαν ότι θα είναι παρών στην παράσταση και μάλιστα όχι μόνο το πνεύμα του. «Του είπαμε ότι εμείς συνεχίζουμε και, αν υπάρχει Θεός, θα εμφανιστεί», δήλωσε ο Άιντλ.

Πρόκειται για το θεατρικό γεγονός του καλοκαιριού στο Λονδίνο και ήδη τα εισιτήρια για το χωρητικότητας 20.000 θεατών του Ο2 Arena, αρχίζουν να εξαντλούνται και για τις δέκα παραστάσεις.

Η κωμική κολεκτίβα των Monty Python έγινε διάσημη μέσα από την τηλεοπτική σειρά του BBC «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μonty Python» που μεταδιδόταν από το 1969 ως το 1974. Στη μεγάλη οθόνη έγραψαν Ιστορία με τις σουρεαλιστικές, σατιρικές ταινίες τους, όπως οι «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», ενώ το αριστούργημά τους θεωρείται το «Ένας προφήτης μα τι προφήτης». Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση των πέντε κωμικών ήταν το 1983 στο «Νόημα της ζωής».

Αμέσως μετά την ζωντανή μετάδοση της παράστασης από το  Λονδίνο, στο φουαγιέ του Δαναού η «ομάδα του Popaganda!» θα πλημμυρίσει τον χώρο με μουσικές συνθέσεις. Μonty Python, μουσική και ποτό: ό, τι πρέπει για μια ευχάριστη βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πληροφορίες: Monty Python σε ζωντανή μετάδοση από το Ο2 Arena του Λονδίνου στις 20 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Δαναός. Οι υπότιτλοι θα είναι στα αγγλικά. Κινηματογράφος Δαναός, Κηφισίας, 109, Μετρό Πανόρμου, τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Ώρα έναρξης:21:00. Προπώληση εισιτηρίων στο www.danaoscinema.gr .