Jake Gyllenhaal: πρωταγωνιστεί στους «Αστερισμούς» του Νικ Πέιν

jake-gyllenhaal-photo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο Jake Gyllenhaal, ο σταρ του «Brokeback Mountain», επιστρέφει στο θέατρο, στο έργο «Αστερισμοί» του Νικ Πέιν, με το οποίο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στην καρδιά του Μπρόντγουεϊ τον Δεκέμβριο, στη σκηνή Samuel J. Friedman.

Το εν λόγω έργο είχε παρουσιαστεί με επιτυχία την περασμένη σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με πρωταγωνιστές τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά και στην Αθήνα…

Θετικοί είναι οι οιωνοί για την αμερικανική πρεμιέρα του τρυφερού έργου του Νικ Πέιν που παντρεύει με χιούμορ τα παράδοξα του έρωτα με τις θεωρίες της κβαντικής φυσικής για τα παράλληλα σύμπαντα, εφόσον ο Jake Gyllenhaal μπορεί να προσελκύσει και το κοινό του αμερικανικού σινεμά στη λαμπερή θεατρική γειτονιά της Νέας Υόρκης.

Το θεατρικό του Nικ Πέιν είχε γίνει δεκτό με θέρμη, όταν είχε  πρωτοπαιχτεί πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, με τους Sally Hawkins και Rafe Spall, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η ατμόσφαιρα των έργων του Νικ Πέιν είναι οικεία για τον  Jake Gyllenhaal, αφού είχε πρωταγωνιστήσει πριν δύο χρόνια, στο πρώτο έργο του Βρετανού συγγραφέα  «If there is I haven’t found it yet», σε μια off-Broadway παράσταση, με την οποία έκανε την πρώτη του θεατρική εμφάνιση στη Νέα Υόρκη. Τη σκηνοθεσία είχε υπογράψει τότε ο Michael Longhurst, με τον οποίο θα συνεργαστεί πάλι ο Gyllenhaal για τους «Αστερισμούς» του Πέιν.

Κατά ευτυχή σύμπτωση, η αδελφή του Jake Gyllenhaal, η Maggie, θα πραγματοποιήσει κι εκείνη σε λίγους μήνες το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ, παίζοντας στο πλευρό του Ewan Mc Gregor στην κωμωδία του Tom Stoppard « Τhe real thing».

Mάνια Στάικου