Ο Πιέρ Καρντέν σκηνοθετεί τους έρωτες του Καζανόβα

o-pier-karnten-skinothetei-tous-erotes-tou-kazanoba

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Μια άλλη πτυχή της δημιουργικότητάς του θα μας αποκαλύψει ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Πιερ Καρντέν, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και σχεδιάσει τα κοστούμια της παράστασης «Casanova, έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία» που θα παρουσιαστεί στις 23 Μαϊου στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας έρχεται στη χώρα μας με αφορμή την μουσικοχορευτική παράσταση «Casanova, έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία» (23/5 στην Εθνική Λυρική Σκηνή) , τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την στήριξη του έργου της Μ.Κ.Ο «Ελληνική δράση Αφρικής». Το έργο είναι σε μουσική σύνθεση και σενάριο του Daniele Martini και χορογραφία Julien Lestel.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι για την αγορά αντιρετροϊκών φαρμάκων για τα 450 παδιά που φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο Ελλάς-Μακεδονία, οι γονείς των οποίων πέθαναν από ΑΙDS και τα ίδια είναι φορείς της νόσου. Παράλληλα ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων με επαρκή περίθαλψη, εκπαίδευση, απασχόληση κ.τ.λ.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό γεγονός στο οποίο θα παρευρευθούν για να υποστηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος η υψηλή κοινωνία της Αθήνας και διεθνείς προσωπικότητες. Η βραδιά θα κλείσει με δεξίωση.

Η εκδήλωση θα χαιρετηθεί από: τη Γενική Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού και πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «Ελληνική Δράση Αφρικής» κ. Μέρω Κεσεσίογλου, τον ακαδημαϊκό και πρέσβη Κ.Θ. της Unesco Πιερ Καρντέν, την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Π.Ο.Δ.Α. Αιμιλία Φελίνι, τον δήμαρχο Γλυφάδας Κωνσταντίνο Κοκορή και τον πρόεδρο του Ε.Γ.Ε.Β.Ε Χριστόφορο Χατζόπουλο. Η εκδήλωση τελεί υπό τις αιγίδες του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, το Δήμο Γλυφάδας, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Λίγα λόγια για τη Μέρω Κεσεσίογλου

Η Μέρω Κεσεσίογλου, η γυναίκα που ύψωσε την Ελληνική Σημαία στα βάθη της Αφρικής, Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στη χώρα μας, Πρέσβειρα των UNAIDS και Πρόεδρος εδώ και 29 χρόνια της Mη Kυβερνητικής Oργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, τόσο στην Ακτή Ελεφαντοστού, όσο και σε άλλες χώρες της Μαύρης Ηπείρου οπού ενεργά προωθεί τη διάδοση της ελληνικής παράδοσης.

Έχοντας θέσει ως βασικούς στόχους την επαρκή σίτιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση, οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν επεκταθεί σε 20 Αφρικανικές χώρες ιδρύοντας 9 νοσοκομεία, 50 κέντρα Υγείας 3 σχολειά και μια γεωργική σχολή, έχει διεκπεραιώσει 70 αναπτυξιακά προγράμματα ιδρύοντας συνεταιρισμούς στα πλαίσια των οποίων περίπου 3.000 γυναίκες εκπαιδεύονται στην καλλιέργεια, στη μεταποίηση προϊόντων και στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Πρόκειται για μια ενέργεια που ξεκίνησε το 1987 βασισμένη στην πεποίθηση ότι: «Η φιλανθρωπία δεν έχει όρια, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευημερεί μόνος γιατί πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους λαούς του κόσμου».

Πληροφορίες: Για εισιτήρια και προσκλήσεις: Γενικό Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού, τηλ. 2107212375. Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο: 210 362 55 16/45. Modelab: 210 922 00 85.