Η Λένα Κιτσοπούλου στρέφεται στον Λόρκα

lena-kitsopoulou-fotografia-aspromauri
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Από τη Λένα Κιτσοπούλου κανείς δεν αναμένει μια συμβατική σκηνοθετική ματιά. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαβάσει το ερωτικό δράμα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος γάμος»-μια από τις τελευταίες προσθήκες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών που θα παρουσιαστεί στις 23-24 Ιουλίου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Έμιλυ Κολιανδρή και ο Σταύρος Γιαννουλάδης, ενώ την Μητέρα θα ενσαρκώσει-σε μια σκηνική εμφάνιση-έκπληξη ο Νίκος Καραθάνος. Η πρόσφατη συνεργασία του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, με την Κιτσοπούλου, ήταν στο «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, όταν της είχε αναθέσει τη δραματουργική επιμέλεια (μια ακόμη παράσταση που θα επαναληφθεί στο Εθνικό Θέατρο το φθινόπωρο).

«Το θέμα του χαμένου έρωτα, του έρωτα που εμποδίζεται από τις κοινωνικές συμβάσεις, είναι θεμελιώδες στη δραματουργία του Λόρκα και αντανακλά την προσωπική εμπειρία του. Η άσβεστη φλόγα του ματαιωμένου εφηβικού έρωτα ανάμεσα στον Λεονάρδο και τη Νύφη στον Ματωμένο γάμο (1933) οδηγεί αναπότρεπτα στην τραγωδία…» σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης.

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος. Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου. Σκηνικά – κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Μουσική: Νίκος Κυπουργός. Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Νικολάου. Ερμηνεύουν: Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Ιωάννα Μαυρέα, Μαρία Καλλιμάνη, Βίκυ Βολιώτη, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Σαπουτζής, Σταύρος Γιαννουλάδης, Αινείας Τσαματης.

Πληροφορίες: «Ματωμένος γάμος» 23- 24 Ιουλίου, Πειραιώς 260, ώρα 21:00, τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 10 ευρώ, 15 ευρώ, κάρτα ανεργίας και ΑΜΕΑ:5 ευρώ.