Ο «Φρανκεστάιν» ζωντανεύει για δύο ακόμη παραστάσεις

o-frankestain-zontaneuei-gia-duo-akomi-parastaseis

ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2011

Με δύο ακόμη παραστάσεις, στις 14 και 15 Mαϊου, ολοκληρώνονται για τη φετινή σεζόν οι πετυχημένες εμφανίσεις της ομάδας «Migma», με τον «Φρανκεστάιν», στο θέατρο ΠΚ.

Το κλασικό έργο της Μαίρης Σέλεϊ εμπνέει την ομώνυμη παράσταση χοροθεάτρου της ομάδας «Migma» που αφηγείται τη γνωστή ιστορία με μια εναλλακτική οπτική. Η παράσταση διαδραματίζεται μέσα σε ένα λευκό κουτί - ένα μεγεθυμένο δοχείο εργαστηρίου πειραμάτων στο οποίο οι συντελεστές της παραδίδονται στα χέρια του δρ. Βίκτωρ Φρανκεστάιν.

Tο υδάτινο στοιχείο συνδυασμένο με το χορό, το λόγο και τα ακροβατικά στιγμιότυπα θα βάλουν το θεατή στον πειρασμό να ξεχάσει την τετριμμένη κατά τα άλλα ιστορία του τέρατος του Φρανκεστάιν και να δώσει έμφαση στο ουσιαστικό ζήτημα που διερευνούν οι συντελεστές της παράστασης.

Η τεχνολογία, η επιστήμη και η ευρηματικότητα του ανθρώπινου νου δε θα μπορέσουν ποτέ να επαναφέρουν τη μία και μοναδική ανθρώπινη ψυχή.

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία υπογράφει ο Παύλος Κουρτίδης, ενώ τη μουσική σύνθεση έχει επιμεληθεί ο Σταύρος Μαρκόνης.

Ερμηνεύουν οι : Ζωή Σωτηροπούλου, Όλια Μουρουζίδου, Ξανθή Αθανασοπούλου, Κάντια Χαρδαλιά, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Παύλος Κουρτίδης. Κοστούμια : Τricia Daniels, φωτισμοί: Απόστολος Τσιτσώνης, ειδικές κατασκευές: Λέων Βήτα.

Πληροφορίες: «Φρανκεστάιν», θέατρο «ΠΚ», Κασομούλη 30, μετρό Ν. Κόσμος, 210 9011677. Γενική είσοδος 15 ευρώ, 13 ευρώ μειωμένο και 10 ευρώ ομαδικό.