Όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου του «Rocky Horror Show»

rocky-horror-show thomas daskalakis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Μία πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο ανέβασμα του «Rocky Horror Show» από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, πήραμε χθες το μεσημέρι στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο χώρο του Rex.

Μετά το μικρό απόσπασμα του έργου που παρουσίασαν οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης πήρε τον λόγο, συστήνοντας όλους τους συντελεστές και μιλώντας για την παράσταση.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, το «Rocky Horror Show» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, περίεργα και πολυπαιγμένα μιούζικαλ στην ιστορία των μιούζικαλ. Δεκαπέντε χρόνια πριν, μια φίλη του τού το είχε συστήσει ως το πλέον κατάλληλο για εκείνον αλλά η κατάλληλη ώρα ήρθε τώρα, μετά και τη συνεργασία του με τον παραγωγό Γιώργο Ισαάκ πρώτα στο Cabaret και τώρα στο Rocky Horror Show. 

«Το Rocky Horror Show» συνέχισε, «είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα». Η ιστορία είναι το παράξενο ταξίδι ενός νεαρού, συντηρητικού ζευγαριού, που ονειρεύεται μια ροζ ζωή αλλά παγιδεύεται στον πύργο του Δρ. Φρανκ και ανατρέπεται όλη τους η κοσμοθεωρία, βγαίνοντας εντελώς διαφορετικοί μετά από αυτή την εμπειρία. «Πρόκειται για ένα μιούζικαλ-πάρτι, με πολλή ροκ εντ ρολ μουσική, απίστευτη ενέργεια και ζωντάνια, βιτριολικό χιούμορ και κόμικ αισθητική». 

Για τον πρωταγωνιστή Κωνσταντίνο Ασπιώτη που παίζει τον ρόλο του Δρ. Φρανκ, ο Κωνσταντίνος Ρήγος είπε ότι έχουν δουλέψει σε πολλά έργα μαζί και ότι για να ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο ακολούθησε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής, χάνοντας 20 κιλά. Όσο για τον Γιώργο Μαζωνάκη που κρατά το ρόλο του αφηγητή- εγκληματολόγου, είπε ότι θα τον δούμε σε ρόλο ηθοποιού και όχι τραγουδιστή, σ’ ένα ρόλο πολύ κανονικό και καθόλου εκκεντρικό -αφού εδώ την πιο εκκεντρική παρουσία έχει ο Δρ. Φρανκ. Τραγουδά μόνο στο τελευταίο τραγούδι, το επιμύθιο ουσιαστικά του έργου, μαζί με την Νάντια Μπουλέ και τον Μάξιμο Μουμούρη.

Για τον συγκεκριμένο χώρο του Rex, είπε ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την παράσταση και η διαρρύθμισή του, δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο ακόμη και να σηκωθεί να χορέψει σε κάποιες σκηνές. «Όνειρό μας είναι να κάνουμε το κοινό να συμμετέχει, όπως γίνεται στο εξωτερικό».

Ο Δήμος Αναστασιάδης που έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις, μίλησε για τη 5μελή ζωντανή ορχήστρα που θα παίρνει μέρος στην παράσταση.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, με την εμφάνιση και τη φωνή του Δρ. Φρανκ, είπε με χιούμορ ότι είναι πολύ χαρούμενος που μετά από 40 χρόνια που παίζει τον ρόλο συναντά τέτοιο σκηνοθέτη, ότι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου με τα ελληνικά, ότι εύχεται να το απολαύσει το κοινό όσο το απολαμβάνουν και οι ίδιοι! Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ελληνικό κοινό είναι πλέον πιο ανοιχτό στη διαφορετικότητα, είπε ότι θα έπρεπε να είναι αλλά δυστυχώς συχνά ο κόσμος δείχνει έναν συντηρητισμό. Και συνέχισε λέγοντας ότι αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μια χώρα πολιτισμένη, θα πρέπει να σεβόμαστε την κάθε ιδιαιτερότητα του διπλανού μας, σε όλα τα επίπεδα.

Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος. Μετάφραση: Σήλια Γεωργιάδη. Απόδοση στίχων: Γιάννα Βασιλείου, Σήλια Γεωργιάδη. Ενορχήστρωση: Δήμος Αναστασιάδης. Φωνητική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου. Συνεργάτης Σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος. Ενδυματολόγος: Γιώργος Σεγρεδάκης. Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης. Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Βενιός. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος, Έλενα Σκουλά. Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Γκαγκαστάθης.

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: Usherette / Magenta: Βασιλική Τρουφάκου. Brad Majors: Μάξιμος Μουμούρης. Janet Weiss: Νάντια Μπουλέ. Riff Raff: Ιβάν Σβιτάιλο. Columbia: Τζένη Θεωνά. Frank ‘n’ Furter: Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Rocky: Νάσος Παπαργυρόπουλος. Eddie: Τζεφ Μαράουι. Dr. Scott: Κλέων Γρηγοριάδης. Στον ρόλο του αφηγητή ο Γιώργος Μαζωνάκης. Φαντάσματα: Τζεφ Μαράουι, Χρήστος Νικολάου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιόβη Φραγκάτου, Ηρώ Χαλκίδη.

Πληροφορίες: «Rocky Horror Show», Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή: 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή , Σάββατο: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Α’ Ζώνη: 40 ευρώ, Β’ ζώνη: 35 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 30 ευρώ, Δ’ Ζώνη: 25 ευρώ, Ε’ Ζώνη: 20 ευρώ, ΣΤ’ Ζώνη: 15 ευρώ, Η’ Ζώνη: 12 ευρώ. Την ημέρα της παράστασης διατίθενται από το ταμείο, επιπλέον των παραπάνω κατηγοριών, περιορισμένα εισιτήρια ορθίων στην τιμή των 12 ευρώ. Προπώληση: www.peopletickets.com, www.viva.gr (http://www.viva.gr/tickets/theatre/rocky-horror-show/), τηλ. 11876 & σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Iανός, Reload.