Μια λαμπερή βραδιά με τον Πιερ Καρντέν

mia-lamperi-bradia-me-ton-pier-karnten

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2011

Με αφορμή τη φιλανθρωπική δράση της «Ελληνικής Δράσης Αφρικής» και την παράσταση «Casanova: έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία» του Πιερ Καρντέν, διοργανώθηκε μια λαμπερή εκδήλωση με εκατοντάδες προσκεκλημένους.

Πολιτικοί, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, επώνυμοι Αθηναίοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες έδωσαν «το παρών» στην μουσικοχορευτική παράσταση «Casanova: έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία» που παρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία του διάσημου σχεδιαστή Πιερ Καρντέν. Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά αντιρετροϊκών φαρμάκων για τα 450 παιδιά που φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο Ελλάς-Μακεδονία.

Ψυχή της διοργάνωσης ήταν η Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενος Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ελληνικής Δράσης Αφρικής» (και…Γυναίκα της Χρονιάς για το κοινωνικό της έργο). Για άλλη μια φορά ο Πιερ Καρντέν ήρθε στην Ελλάδα για να μας αποκαλύψει μια διαφορετική πλευρά της δημιουργικότητάς του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Δράσης Αφρικής.

Ο γοητευτικός ηθοποιός Νίκος Ψαράς παρουσίασε με μοναδικό τρόπο τη βραδιά. Την παράσταση προλόγισαν η Μέρω Κεσεσίογλου, ο Πιερ Καρντέν, η υπουργός Λούκα Κατσέλη, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΠΟΔΑ Αιμιλία Φελίνι, ο δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκορης, ο πρόεδρος του Ε.Γ.Ε.Β.Ε Χριστόφορος Χατζόπουλος, ο πρόεδρος του ιδρύματος ΕΝΟΤΙΣ Μιχάλης Αλεξίου και ο κορυφαίος Γάλλος Ποδοσφαιριστής Τζιμπρίλ Σισέ.

Η παράσταση χειροκροτήθηκε από το κοινό που έστω και για λίγο αφέθηκε στους «έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία». Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα cocktail όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες και να συνομιλήσουν με τον Πιερ Καρντέν. Όπως τονίζεται από την «Ελληνική δράση Αφρικής» και την Μέρω Κεσεσίογλου: «Η φιλανθρωπία δεν έχει όρια, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευημερεί μόνος γιατί πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους λαούς του κόσμου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Γλυφάδας και του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου.