Μια «Κατσαρίδα» στο φεστιβάλ Ρεματιάς
Έχοντας στο ενεργητικό της αλλεπάλληλες θεατρικές μετενσαρκώσεις (διανομές) η «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου θα κάνει τη φωλιά της στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στις 5 Ιουλίου.
Το εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξεκίνησε από το Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005, για να παιχτεί πρώτα εκεί κι έπειτα στον Κάτω Χώρο επί δυόμισι χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Στα επόμενα χρόνια δουλεύτηκε ξανά και ξανά, γνώρισε δύο ακόμα διανομές με νέους ηθοποιούς και παρουσιάστηκε σε μεγάλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων, αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο.
Συντελεστές: κείμενο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Μουσική: Κώστας Γάκης, Κοστούμια: Γεωργία Μπαμπαλού, Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Φακούρας, Παίζουν οι : Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης.
Πληροφορίες: «Κατσαρίδα», Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ρεματιάς, 5 Ιουλίου, γενική είσοδος: 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: στα βιβλιοπωλεία: «Μικρός Κοραής», Ανδρ. Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890321 και «Ευριπίδης» Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 210 6800644. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets , τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων στο 13855 και στο ταμείο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς,(πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, τηλ. επικοινωνίας: 210-6825335).







