Ο Κέβιν Σπέισι ως Ριχάρδος Γ' αναμένεται και στην Επίδαυρο
Η παράσταση Ριχάρδος Γ' με τον Κέβιν Σπέισι, θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, στις 29-30 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Ο Κέβιν Σπέισι είναι ιδιαίτερα γνωστός στο Χόλιγουντ, από τις ταινίες του «L.A. Confidential», «American Beauty» και «Superman Returns», αλλά και για την ικανότητά του να παίζει τον «κακό». Πρόσφατα δοκίμασε την τύχη του και στο σανίδι του θεάτρου Old Vic, ως Ριχάρδος Γ', με το πόδι του δεμένο σε μεταλλικό στήριγμα, σε μια παράσταση που κινείται στο σύγχρονη εποχή.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Σαμ Μέντες (με τον οποίο είχε ξανασυνεργαστεί στο American Beauty, για το οποίο είχαν κερδίσει και οι δύο Όσκαρ) ανέφερε ότι ο Σπέισι «γεννήθηκε για να παίξει αυτό το ρόλο», κάτι με το οποίο πολλοί φαίνεται να συμφωνεί και η αφρόκρεμα της αγγλικής κριτικής.
Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, η ερμηνεία του Σπέισι «αναγνωρίζει τις δύο δυνάμεις που αποτελούν κίνητρο για την άκαρδη φιλοδοξία και μια βαθιά απέχθεια για τον εαυτό του». Επίσης εκθειάζεται από τη Guardian, η ικανότητα του Σπέισι να παρουσιάζει μια «λεπτή ποικιλία αποχρώσεων: Από τη μια το ενστικτώδες κωμικό του μπρίο και από την άλλη το πάθος της αυτοκαταστροφής».
Η Independent γίνεται πιο συγκεκριμένη για την ερμηνεία του Σπέισι: «η ερμηνεία του συνδυάζει την ενστικτώδη κυριαρχία του στην σκηνή με χαριτωμένες στιγμές όπου υποτιμά τον εαυτό του». Ο ηθοποιός δήλωσε ότι έκοψε το ποτό και το τσιγάρο για να αφοσιωθεί πλήρως στον ρόλο.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, στις 29-30 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.







