Αμαλία Μουτούση και Χρήστος Λούλης στην Επίδαυρο
Η Αμαλία Μουτούση και ο Χρήστος Λούλης θα έρθουν αντιμέτωποι εκφράζοντας δύο διαφορετικούς κόσμους, στη «Μήδεια» του Ευριπίδη που παρουσιάζεται στο θέατρο της Επιδαύρου στις 22 και 23 Ιουλίου.
Ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντύπας μετά από μια δεκαετία επιστρέφει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ανεβάζοντας τη «Μήδεια», μια από τις πιο σκοτεινές τραγωδίες του Ευριπίδη. Ο ποιητικός λόγος του Γιώργου Χειμωνά, «ζωντανεύει» και πάλι, καθώς πολλοί σκηνοθέτες επιλέγουν τις μεταφράσεις του αξέχαστου λογοτέχνη: το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν ο «Άμλετ» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, ενώ τώρα τη σκυτάλη παίρνει και ο Αντύπας με τη «Μήδεια».
Το δράμα της προδομένης Μήδειας και η τραγική σύγκρουσή της με τον Ιάσονα, φωτίζει τη θέση της γυναίκας, τον αιώνιο πόλεμο των δύο φύλων και τη σύγκρουση της Δύσης με την Ανατολή. Η δαιμόνια πριγκίπισσα που εξανθρωπίστηκε από το πάθος της για τον Ιάσονα, παρασέρνει τον προδότη της αγάπης της σε ένα αμετάκλητο πένθος που θα τους ενώσει για πάντα.
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, σκηνοθεσία : Αντώνης Αντύπας, σκηνικά και κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, μουσική: Ελένη Καραϊνδρου, κίνηση: Αγγελική Στελλάτου, φωτισμοί :Λευτέρης Παυλόπουλος, μουσική διδασκαλία: Αντώνης Κοντογεωργίου, φωνητική διαμόρφωση: Μίρκα Γεμεντζάκη, φιλολογικός συνεργάτης: Γιάννης Λιγνάδης, βοηθοί σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου, Νίκος Πασχίδης, βοηθός συνθέτη: Patrick Evans, σχεδιασμός ήχου παράστασης :Γιώργος Καρυώτης.
Διανομή: Μήδεια: Αμαλία Μουτούση, Ιάσων :Χρήστος Λούλης, Τροφός: Μαρία Καλλιμάνη, Παιδαγωγός: Θέμης Πάνου, Κρέων: Άρης Λεμπεσόπουλος, Αιγέας: Γιάννης Νταλιάνης, Άγγελος: Δημήτρης Ήμελλος. Χορός γυναικών 15μελής με κορυφαία την Μαρία Καλλιμάνη.
Πληροφορίες: «Μήδεια» του Ευριπίδη, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, 22-23 Ιουλίου, ώρα έναρξης: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 50 ευρώ, 40 ευρώ, 30, 20, ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ.







