Συμπόσιο για τη σκηνική παρουσίαση του αρχαίου δράματος

sumposio-gia-ti-skiniki-parousiasi-tou-arxaiou-dramatos

ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και θεατρόφιλοι θα συναντηθούν στο συμπόσιο «Οι τραγικοί μύθοι σήμερα» για να συζητήσουν για τη σκηνική απόδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος.

Η διήμερη εκδήλωση (16 και 17 Σεπτεμβρίου) διοργανώνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ αρχαίου δράματος Αθήνας, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Μη φανταστείτε μονολόγους με ατέρμονες εισηγήσεις. Θα υπάρχει διάλογος με το κοινό και τους συμμετέχοντες, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις εμπειρίες γνωστών καλλιτεχνών αλλά και θεωρητικών που θα προσπαθήσουν να αναδείξουν όλες τις πτυχές του θέματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα μόνο από τα ονόματα των προσκεκλημένων που θα δώσουν «το παρών»: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Δήμος Αβδελιώδης, Νίκος Κουρής, Λυδία Κονιόρδου, Ανέστης Αζάς, Πλάτων Μαυρομούστακος, Αιμιλία Μπουρίτη, Τάκης Τζαμαργιάς, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Μαργαρίτης, Δημήτρης Τσατσούλης, Νικαίτη Κοντούρη κ.α.

Δεν θα λείψουν και οι παρεμβάσεις από ξένους ομιλητές, όπως των Constanze Behrends (συγγραφέας, σκηνοθέτης) και Hisham Darwish (μορφωτικός ακόλουθος της αιγυπτιακής πρεσβείας) που θα μιλήσουν αντίστοιχα για τον Αριστοτέλη και τους μύθους του Οιδίποδα σε σχέση με το σύγχρονο αιγυπτιακό και αραβικό θέατρο.

Πληροφορίες: Συμπόσιο θεωρητικού προβληματισμού «Οι τραγικοί μύθοι σήμερα»: 16 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00-20:00 και 17 Σεπτεμβρίου από τις 11:00-15:00 και από τις 16:00-19:00. Το συμπόσιο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, στάση μετρό: Πανεπιστήμιο.