Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη

gerasimos-gennatas
ΤΡΙΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πρόκειται για μια πολιτική επιθεώρηση, μια σκηνική σύνθεση πάνω σε κείμενα των Ξενοφώντα, Θουκυδίδη, Μπρεχτ, Λειβαδίτη, Γαλίτη, Γεννατά και μελοποιημένα ποιήματα των Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Τ. Σ. Έλιοτ και Λασκαράτου.

Σατιρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, ο Γεράσιμος Γεννατάς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Θανάση Χαλκιά, μοιράζεται με το κοινό σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η παράσταση ταξιδεύει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στις 27 Νοεμβρίου του 2014, ημέρα γενικής απεργίας, συνάντησε τον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 10. Τότε, ο τόπος του αγώνα τους, αλλά και τόπος αγώνα κάθε εργαζόμενου και ανέργου, μετατράπηκε σε θεατρική σκηνή.

Πρωτότυπα κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Γαλίτης
Επιλογή κειμένων: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Κομπογιάννης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Μουσική: Γιώργος Κομπογιάννης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Θάλεια Ιστικοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Καμμά
Σχεδιασμός βίντεο: Γιάννης Λεοντάρης
Κατασκευές-Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Τσακίρη
Οργάνωση παραγωγής: Αρτίνα Γκέτση

Παίζει ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Βασίλης Μπαμπούνης: τραγούδι, κιθάρα, πιάνο. Φιλική συμμετοχή: Φυλένια Σπαχή: βιολοντσέλο

Όσοι πιστοί προσέλθετε... απόψε, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη, Μελίνας Μερκούρη) στις 21.00.