«Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» προσκαλεί τους λιλιπούτειους θεατές

to-agori-me-ta-magika-daxtula-proskalei-tous-lilipouteious-theates

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ένας μικρός βιολιτζής με μαγικά δάχτυλα μας προσκαλεί ξανά στο Θέατρο ΠΚ τους λιλιπούτειους θεατές για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Θέατρο ΠΚ θα φιλοξενήσει στον χώρο του την παράσταση «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» του θεάτρου μαριονέτας «Ανταμαπανταχού» σε σκηνοθεσία Νίκου Τόμπρου. Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Το θεατρικό κείμενο σε μορφή δεκαπεντασύλλαβου είναι βασισμένο σε έναν παραδοσιακό Νορβηγικό μύθο.

Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο μαριονέττας με τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και το σύγχρονο θέατρο σκιών, ενώ ο χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Στην ιστορία του έργου, πρωταγωνιστής είναι ο Στρατής, ένα εργατικό ψυχοπαίδι που ζει με έναν στριμμένο μυλωνά και τον τεμπέλη γιο του. Ο Στρατής θέλει μια μέρα να γίνει μεγάλος και σπουδαίος βιολιτζής, αλλά ο γέρο-μυλώνας και ο γιος του δεν τον αφήνουν να κυνηγήσει τα όνειρα του. Ο ήρωας παρόλα αυτά δεν απογοητεύεται και μια μέρα αποφασίζει να πιάσει το δοξάρι του βιολιού. Όταν αρχίζει να παίζει, η φύση κυριολεκτικά σιωπά, αφού, όπως λένε το φεγγάρι και ο ήλιος, ο Στρατής έχει μαγικά δάχτυλα! Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα γίνεται διάσημο σε πόλεις και χωριά, όπως ήθελε, αλλά ο γέρος μυλωνάς έχει τα δικά του σχέδια για τον ήρωα μας.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμπρος, διασκευή-σκηνικά: Θέατρο Μαριονέτας «Ανταμαπανταχού» (www.antamapantahou.gr), εμψύχωση-αφήγηση: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου, πρωτότυπη μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ, κείμενο: Ειρήνη Σουργιαδάκη.

Πληροφορίες: Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 (μετρό Ν. Κόσμος), Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 9011677. Ιστοσελίδα: www.pktheater.gr, email: [email protected]. Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 12.30. Κάθε 1η Κυριακή του μήνα με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα.