Εναλλακτική performance για την αγάπη

enallaktiki-performance-gia-tin-agapi

ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Η έννοια της αγάπης διερευνάται μέσα από ένα καλειδοσκόπιο ήχων, λόγου και εικόνας, στην πρωτότυπη performance «Τhe Forest» που παρουσιάζεται από την ομάδα Universalia, στη σκηνή του Bios (31 Οκτωβρίου-13 Δεκεμβρίου).

«Γιατί να μην μπορούμε να αγαπιόμαστε; Όλοι άνθρωποι είμαστε. Ο Θεός μας έπλασε από το ίδιο χώμα». Αυτό το ερώτημα της κεντρικής ηρωίδας του έργου διατρέχει όλη την παράσταση την οποία σκηνοθετεί, αναλαμβάνοντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Λουίζα Κωστούλα.

Η ηρωίδα ζει απομονωμένη σε ένα «δάσος» που έχει φτιάξει μέσα στο δωμάτιό της. Καταγράφει ιστορίες αγάπης για να ξορκίσει το κακό που μεγαλώνει μέσα της.

Παίζει με τη σιωπή, τις εικόνες, τους ήχους. Ένα high tech freak που κρύβει τα gadget της στα φυτά και παίζει με αυτά σαν να ήταν κούκλες. Κρύβεται πίσω από τις φυλλωσιές, αλλάζει μορφή για να αποφύγει την αλήθεια, όταν αυτή την πληγώνει. Και ένα μυστικό που έρχεται και ξανάρχεται, κρατώντας την εγκλωβισμένη ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν της.

Σκηνοθεσία και performance : Λουΐζα Κωστούλα. Κείμενο: Ομάδα Universalia. Ηχητικός σχεδιασμός: Βασίλης Κουντούρης (Studio19)

Video: MANOSg.

Πληροφορίες: «Τhe Forest», στο Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, από τις 31 Οκτωβρίου-13 Δεκεμβρίου. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ώρα Έναρξης: 21.15. Διάρκεια: 60 λεπτά. Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαία είσοδος).