Ο «Ερωτόκριτος» με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Στάθη Λιβαθινού

o-erotokritos-me-ti-skinothetiki-sfragida-tou-stathi-libathinou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο «Ερωτόκριτος», σε νέα ανάγνωση του Στάθη Λιβαθινού παρουσιάζεται σήμερα στην ανακαινισμένη σκηνή του Ακροπόλ.

Στη μια σκηνή, στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, με την Μπέττυ Αρβανίτη στο ρόλο της Φραγκογιαννούς, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ιδιότυπος λόγος του Παπαδιαμάντη στο πιο σκοτεινό έργο του, τη «Φόνισσα».

Από την άλλη πλευρά, στο προσφάτως ανακαινισμένο «Ακροπόλ», ανεβαίνει ο «Ερωτόκριτος», το μεγάλο αφηγηματικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Πίσω από τις δύο αυτές παραστάσεις βρίσκεται η ιδιαίτερη σκηνοθετική σφραγίδα του Στάθη Λιβαθινού, ο οποίος για μια ακόμη χρονιά μας συστήνει με ανατρεπτική ματιά, δύο κλασικά έργα. Κοινό σημείο αναφοράς και πρόκληση για το σκηνικό ανέβασμά τους, ο γλωσσικός πλούτος που κρύβουν.

Στη νέα θεατρική του στέγη στο Ακροπόλ, ο Λιβαθινός ξανασυναντά ορισμένους από τους παλαιότερους συνεργάτες του, όπως τη Μαρία Ναυπλιώτου. Για την παράσταση του «Ερωτόκριτου» καθοριστική ήταν η συμβολή της Έλσας Ανδριανού, η οποία υπογράφει τη δραματουργική επεξεργασία του έργου.

Η σημερινή πρεμιέρα του «Ερωτόκριτου» σηματοδοτεί τη «νέα εποχή» στο Ακροπόλ με απαιτητικές θεατρικές παραγωγές για τη φετινή σεζόν, ενώ θα πρέπει να αναμένουμε και νέες τολμηρές προσπάθειες του Λιβαθινού που να βάζουν σε θεατρικά μονοπάτια γνωστά λογοτεχνικά έργα. Η πολυτραγουδισμένη ερωτική ιστορία της Αρετούσας και του Ερωτόκριτου, επενδύεται μουσικά από την πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Μαραμή.

Παίζουν οι : Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Κορδώνης, Μαρία Σαββίδου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Νεφέλη Κουρή, Στέλιος Ιακωβίδης, Άρης Τρουπάκης, Γιώργος Χριστοδούλου, Σπύρος Τσεκούρας, Ηλίας Μελέτης, Χρήστος Σουγάρης, Γιώτα Φέστα. Κοστούμια-σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου. Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Μαραμής. Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός. Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού.

Πληροφορίες: «Ερωτόκριτος» από τις 18 Νοεμβρίου στο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, στις 20:30. Κάθε Κυριακή στις 19:30. Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 20, 25 ευρώ (Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή). Σημεία πώλησης: www.ticketservices.gr , βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και Ιπποκράτους 9-11. Τηλ. 2103643700.