Η Αθήνα συνεχίζει να γιορτάζει και το 2012

i-athina-sunexizei-na-giortazei-kai-to-2012

ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Με την άφιξη του 2012, η Αθήνα συνεχίζει να «εκφράζεται» δημιουργικά για μία τελευταία εορταστική εβδομάδα. Η πλατεία Κλαυθμώνος και ο Πολυχώρος του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» στον Νέο Κόσμο γεμίζουν με καλλιτέχνες, οι οποίοι…. ενώνουν εναλλακτικά τις τέχνες τους σε ένα Φεστιβάλ Έκφρασης.

Μουσική, χορός και θέατρο παίρνουν άλλη διάσταση σε παραστάσεις και παρουσιάσεις που καλύπτουν όλο το καλλιτεχνικό φάσμα. Μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει από ροκ και τζαζ παραστάσεις μέχρι όπερα και θέατρο δρόμου.

Πιο αναλυτικά οι «τέχνες συναντιόνται» απόψε στις 8 στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά», όπου 22 νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν τη δική τους οπτική σε video art και animation. Η γιορτή συνεχίζεται αύριο το απόγευμα στις 6 στον ίδιο χώρο με τη μουσική παράσταση «anasa-African dance and drums» ενώ ακολουθεί η εναλλακτική τζαζ, καμπαρέ όπερα «Chaotique Tenorman and Voodoo Drummer». Τη βραδιά θα κλείσουν οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με ροκ εφηβική διάθεση.

Στην Πλατεία Κλαύθμωνος, απ’ την άλλη η γιορτή ξεκινάει από τις 3 το μεσημέρι με σειρά θεατρικών παραστάσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ. Έξι διαφορετικές θεατρικές ομάδες, video art, animation και παράσταση ταγκό αιτιολογούν απόλυτα τον τίτλο του φεστιβάλ «Έκφραση- οι τέχνες συναντιόνται».

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και ο Πολυχώρος στον Νέο Κόσμο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 5.30 το απόγευμα με την παράσταση της θεατρικής ομάδας 2 συν 2 «Η ξεχασιάρα Μέλισσα» και θα ολοκληρώσει στις 9 η συμφωνία με πιάνο και φωνές του Θοδωρή Οικονόμου «Πώς να σωπάσω».

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 2 με μία ξεκάθαρη τζαζ ματιά πάνω σε κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου, από την Soul Station Band. Ακολουθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Το τόξο και η λέξη» και μετά από ένα διάλειμμα με καποέιρα από την ομάδα «Cordao de Ouro», τη σκυτάλη θα πάρει η Μαργαρίτα Αμαραντίδη με την παράστασή της «Παράξενα ζώα». Η βραδιά θα συνεχιστεί με ένα πολιτιστικό συνονθύλευμα από video art, animation, θέατρο του δρόμου και αφρικανικούς ήχους.

Τελευταία μέρα του φεστιβάλ η Πέμπτη και ο Πολυχώρος του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» θα «γεμίσει» θέατρο ολοκληρώνοντας το φεστιβάλ με τρεις διαφορετικές παραστάσεις. Εάν πάλι θέλετε να δείτε ακόμη περισσότερα για το φεστιβάλ «Έκφραση- Οι τέχνες συναντιόνται» δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.christmasinathens.gr , ή τη σελίδα του Δήμου στο facebook, «Η Αθήνα ΓιορτάΖει» ή απλά να περιπλανηθείτε στην Κλαυθμώνος και στο Νέο Κόσμο για να απολαύστε ένα γεμάτο εορταστικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες: Ημέρες παραστάσεων: Από 2 μέχρι 5 Ιανουαρίου, Πλατεία Κλαυθμώνος και Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά», Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος.