Το Αιγαίο των συντελεστών του Φεστιβάλ Αθηνών: η Αμοργός της Ειρήνης Φαναριώτη

eirini-fanarioti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Συντελεστές του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μας μιλούν για τις δικές τους διακοπές στο Αιγαίο που τους σημάδεψαν περισσότερο.

Η Ειρήνη Φαναριώτη μας μιλά για τις ξέγνοιαστες διακοπές της στην Αμοργό.

Η πιο έντονη εμπειρία μου και οι πιο ωραίες μου διακοπές ήταν στην Αμοργό. Ήμουν πιο μικρή, γύρω στα 22. Είχαμε πάει για camping στην Αιγιάλη με τις φίλες μου από το σχολείο, για οκτώ μέρες. Δεν έχω περάσει ποτέ πιο ωραία στη ζωή μου. Η Αμοργός είναι πανέμορφο νησί και έχω ξαναπάει από τότε, αλλά αυτή η αίσθηση της ξεγνοιασιάς και της ελευθερίας που είχαμε δεν την είχα ξανά ούτε πιο πριν και ούτε πιο μετά σε διακοπές. Και είχαμε βάλει τις σκηνές μας δίπλα-δίπλα, είχαμε φάει πάρα πολύ γιατί έχει τρομερό φαγητό στην Αμοργό, ήταν υπέροχη και η Χώρα, είχαμε πετύχει και ένα πανηγύρι και το θυμάμαι σαν όνειρο. Αυτές τις φίλες μου τις έχω ακόμη και είναι η παρέα μου και αν και δύο από αυτές έχουν παντρευτεί , αφήνουν τους άντρες τους και έρχονται όπου και να είμαστε και είναι οικογένειά μου. Θυμάμαι και τα beach bar που είχε στην Αιγιάλη. Είναι ωραίο γιατί η Αμοργός συνδυάζει και το χύμα και το mainstream. Και στην Χώρα μπορείς να είσαι λίγο πιο mainstream και στο camping να είσαι πιο εναλλακτικός. Και αυτό συμβαίνει και στις παραλίες που θυμίζουν και λίγο Κουφονήσια και λίγο Μύκονο. Είναι ένα νησί που η ενέργειά του είναι πολύ συνδυασμένη έτσι και αυτό φαίνεται και στον κόσμο. Πείτε για την Αμοργό!

Η Ειρήνη Φαναριώτη είναι μέλος της ομάδας Terre de Semis που στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 την παράσταση «Monaksxá (a lonely planet)», στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση καθώς και ολόκληρη τη συνέντευξη της Ειρήνης Φαναριώτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.