Προσφορά για τρεις παραστάσεις από το Θέατρο Θησείον

a-midsummer-nightsdream
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το θέατρο Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες θέλοντας να στηρίξει την παιδική και εφηβική σκηνή προσφέρει στους μικρούς θεατρόφιλους την ευκαιρία να αγοράσουν τρια εισιτήρια στην τιμή των δυο.

Η προσφορά 2+1 ισχύει για τις ακόλουθες παραστάσεις: 

  • «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare. Κάθε Κυριακή στις 11:00.
  • «Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι...» από την ομάδα Τσόκαρα.Κάθε Κυριακή στις 15:00.
  • «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» του James Fritz, σε σκηνοθεσία των Νικορέστη Χανιωτάκη - Γεράσιμου Σκαφίδα. Κάθε Κυριακή στις 17:00.

Οι παραστάσεις αναλυτικά

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» ​
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Eταιρεία Θεάτρου Θέση
2ος χρόνος
09.10.2016 έως 09.04.2017

Μετά από τον πρώτο χρόνο της πορείας της, με παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και έπειτα από μια περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και μια καλοκαιρινή περιοδεία πανελλαδικά, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα με το έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για να ξαναφέρει τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο Θησείον.  Το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στη γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια. Στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» ο συγγραφέας συμπλέκει έντεχνα τον κόσμο του παραμυθιού με τον αληθινό κόσμο. Νεράιδες και ξωτικά συνομιλούν με τους ανθρώπους της καθημερινής ζωής και τα μπερδέματα δεν αργούν να συμβούν…Η παράσταση συμμετείχε στο 39ο Festival Internacional de Teatro Classico de Almagro στην Ισπανία.

Συντελεστές 
Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Κοστούμια / Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Ερμηνεύουν οι: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

Info
Πρεμιέρα: Κυριακή, 09 Οκτωβρίου στις 11:00
Παραστάσεις: Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 έως Κυριακή, 09 Απριλίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:00 & κάθε Τετάρτη από 26 Οκτωβρίου στις 20:00 (για μέγαλους)

«4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα»​ του James Fritz
Πώς ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών και δώδεκα δευτερολέπτων μπορεί να αλλάξει την ζωή δύο οικογενειών; Για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή, παρουσιάζεται το έργο «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» του Τζέιμς Φριτς, το οποίο απέσπασε το 2ο βραβείο "Verity Bargate" στο διαγωνισμό για το καλύτερο νέο αγγλικό έργο το 2013, βάζοντας στο μικροσκόπιο τους γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία. Σ' έναν κόσμο όπου οι κάμερες και τα smartphone είναι πανταχού παρόντα, ο συγγραφέας εστιάζει σε ένα προκλητικό και επίκαιρο θέμα ρίχνοντας φως στις ύπουλες ευκαιρίες που προσφέρει η νέα τεχνολογία: τίποτα δεν πεθαίνει σε απευθείας σύνδεση, εκτός από την αξιοπρέπεια. Τέσσερις ηθοποιοί δημιουργούν μπροστά στους θεατές μία παράσταση με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και πολλές ανατροπές.

Η Νταϊάνα και ο Ντέβιντ έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να δώσουν στον έφηβο γιο τους, Τζακ, την ευκαιρία που εκείνοι δεν είχαν ποτέ, να περάσει τις εξετάσεις και να σπουδάσει Νομική. Αλλά ένα αναπάντεχο γεγονός έξω απ’ το σχολείο απειλεί να καταστρέψει τα πάντα, καθώς ο γιος τους βρίσκεται χτυπημένος από τον αδερφό της κοπέλας του... Όσο προχωράει η ιστορία, οι γονείς αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τους κολλητούς φίλους του Τζακ, για τον γιο τους και τέλος για τους ίδιους, μέχρι που μαθαίνουν ότι έχει ανέβει στο Ίντερνετ ένα ερασιτεχνικό βίντεο του Τζακ διάρκειας 4 λεπτών και 12 δευτερολέπτων που θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή του στις εξετάσεις. Ποιον μπορούν να εμπιστευτούν; Πρέπει να καλέσουν την αστυνομία ή να το χειριστούν μόνοι τους; Το βίντεο έχει ήδη 500.000 views!

Συντελεστές
Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης - Γεράσιμος Σκαφίδας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Παίζουν (αλφαβητικά): Μαργαρίτα Βαρλάμου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Νικόλας Φουρτζής

Info
Πρεμιέρα: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στις 1700
Παραστάσεις: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 έως Κυριακή 09 Απριλίου 2017, και καθημερινά το πρωί για ομάδες και Γυμνάσια/ Λύκεια. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 17:00

«Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι...»
Aπό την ομάδα Τσόκαρα εμπνευσμένη από την Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll για παιδιά από 5 ετών και άνω.
2ος χρόνος παραστάσεων
09.10.2016 έως 07.04.2017

Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί συναντιέται με τον κόσμο των μεγάλων; Πόσα φλιτζάνια με τσάι χρειάζονται για να μπορέσεις να σταματήσεις το Χρόνο; Πόσα αναπάντητα ερωτήματα χωρούν σε ένα ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων; Η Αλίκη περιπλανάται στη Χώρα των δικών της θαυμάτων και αξιοποιεί αυτό που ο καθένας διαθέτει, αλλά συχνά λησμονεί: την εσωτερική δύναμη της φαντασίας που απελευθερώνει από κάθε μορφή καταπίεσης. Και τέλος έρχεται να μας θυμήσει ότι ακόμα κι όταν κανείς βαριέται και δεν έχει τίποτα να κάνει, δεν είναι ποτέ μόνος. Με ζωντανή μουσική, χειροποίητες κούκλες, εικονικές ψευδαισθήσεις και τεχνικές σωματικού θεάτρου, δημιουργούμε την παράσταση μπροστά στα μάτια σας και σας καλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας σε μέρη που ίσως δεν έχετε ακόμη φανταστεί!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ομάδα Τσόκαρα
Μετάφραση - Δραματουργική Επεξεργασία: Μελίσσα Κωτσάκη, Άρτεμις Φλέσσα
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης (από τους Burger Project)
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Θεόδωρος Κωβαίος
Βίντεο: Κωνσταντίνος Φραγκούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κέλλυ Παπαδοπούλου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Μαρία Γεωργιάδου
Παραγωγή: Ομάδα Τσόκαρα / Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αντανακλάσεις»
Παίζουν: Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη

Info
Πρεμιέρα: Κυριακή, 09 Οκτωβρίου στις 15:00
Παραστάσεις:  Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 έως Κυριακή, 07 Απριλίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 15:00

Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
210-3255444
ώρες ταμείου : 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)