«O Kατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου ξεκινά

o-katathlas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Tο θεατρικό ταξίδι αναμέτρησης με τον εαυτό του ξεκινά ένας άνδρας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Ανοίγει η αυλαία του Skrow Theater για τον «Κατάθλα» της Λένας Κιτσοπούλου σε ερμηνεία του Κώστα Κορωναίου και διασκευή και σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Ο «Κατάθλας» κάθε Δευτέρα και Τρίτη αναμετριέται με τον εαυτό του και οι προβληματισμοί του, είναι γνώριμοι σε όλους μας.     

Ένας άνδρας απομονώνεται στο πατρικό του σπίτι, στο χωριό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ίδιου του εαυτού του, απομυθοποιώντας τα κοινωνικά στερεότυπα. Ο «Κατάθλας» δε μπαίνει στο facebook για να ξεφύγει απ’ τις σκέψεις του, δεν προβάλει μια ευτυχισμένη αναγωγή της πραγματικότητάς του. Δεν ερωτεύεται τον έρωτα για να ξεφύγει απ' τον εαυτό του. Δεν αγοράζει για να γεμίσει αυτοπεποίθηση. Επίσης, δεν πλένεται, δεν μαζεύει τα τασάκια και δεν μετράει τα πλακάκια της κουζίνας πριν τις τρεισήμισι.

Ο ήρωας έχει χιούμορ και τη δικιά  του ενδιαφέρουσα θεωρία για τη ζωή. Προβληματίζεται πώς η εξωτερική μας εμφάνιση καθορίζει την μετέπειτα συμπεριφορά και πορεία της ζωή μας μέσα από το πρίσμα της κατάθλιψης που βιώνει. Τα ψυχολογικά μονοπάτια στα οποία οδηγείται ο ήρωας αντανακλούν τις αντιφάσεις της καθημερινής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, του καθένα από μας, που στροβιλίζεται ανάμεσα στην πραγματικότητα, το όνειρο, την επιθυμία, τη σκέψη. Πού ξεκινάει, τελικά, η κατάθλιψη και πού τελειώνει; Ο «Κατάθλας» προσπαθεί να το ανακαλύψει. 

Συντελεστές
Skrow Theater
Κείμενο: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία / Διασκευή: Μιχάλης Γιγιντής
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Σκηνικά: Θεοδώρα Ζουμπούλη
Μουσική επιμέλεια / ηχητικός σχεδιασμός: Ματτίνα Θεοδωρακίδου
Φωτογραφίες: Θοδωρής Παρασκευόπουλος
Παραγωγή: Πλέγμα
Ερμηνεία: Κώστας Κορωναίος

Info
Αρχελάου 5, Παγκράτι
210 7235 842

Πρεμιέρα: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 στις 21:00
Παραστάσεις: Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 έως Τρίτη,07 Φεβρουαρίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00. Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήριο: 12 € γενική είσοδος, 8 € φοιτητικό & ανέργων
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/skrow-theater/o-katathlas/ και Viva.gr, τηλ. 11876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.