O Γιάννης Μηλιός στα ηνία του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου

giannis-milios
ΤΡΙΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, «ξήλωσε» το παλιό Διοικητικό Συμβούλιο του πολύπαθου φεστιβάλ και όρισε νέο με πρόεδρο τον καθηγητή του ΕΜΠ και πρώην στέλεχος του Σύριζα, Γιάννη Μηλιό.

«Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων», γράφει η σχετική ανακοίνωση.

Η ρήξη που αναφέρει η Υπουργός στην επιστολή της είχε ήδη αναδειχθεί κι από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του 2016. Ο ίδιος είχε εμφανιστεί ανένδοτος, κάνοντας λόγο για το απειλητικό κλίμα που είχε εκλάβει από τα μέλη του Δ.Σ. και απειλώντας με παραίτηση αν δεν αλλάξει η σύστασή του.

Το εντόνως τεταμένο κλίμα μεταξύ Δ/ντή και Δ.Σ. μόνο περαιτέρω προβλήματα θα μπορούσε να φέρει, γι αυτό και η νέα υπουργός κυριολεκτικά ξήλωσε το παλιό Δ.Σ. ορίζοντας νέα μέλη και δίνοντας τα ηνία στον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ Γιάννη Μηλιό. Ο νέος Πρόεδρος δεν είναι καινούριο όνομα στο προσκήνιο, καθώς έχει διατελέσει επικεφαλής οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε μετά από διαφωνία με την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Μηλιός ανέφερε σε σχετικό Tweet μετά την ανάληψη της νέας του θέσης:

Το νέο Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου ορίζεται ως εξής:
Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ
Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος
Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης
Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός
Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ
Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης