Αλλαγή πρεμιέρας για το «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην» με τις Πατεράκη – Πιττακή

mpeimpi-tzein
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η θεατρική μεταφορά του φημισμένου κινηματογραφικού θρίλερ θα παρουσιαστεί 16 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σφενδόνη.

Νέα ημερομηνία πρεμιέρας δόθηκε για την πολυαναμενόμενη παράσταση «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην», που θα ανεβάσει ο Απόλλων Παπαθεοχάρης με τις Ρούλα Πατεράκη και Ρένη Πιττακή, στο Θέατρο Σφενδόνη. Αντί για σήμερα, Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, η θεατρική μεταφορά του φημισμένου κινηματογραφικού θρίλερ σε παραγωγή της Λυκόφως,  θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που, η βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρι Φάρελ, ταινία του Ρόμπερτ Όλντριτς παρουσιάζεται παγκοσμίως στη θεατρική σκηνή. Εδώ και πενήντα χρόνια είχε αποτελέσει μήλον της έριδος για παραγωγούς και σκηνοθέτες, καθώς οι θεατρικές της δυνατότητες είναι απεριόριστες. Μόλις φέτος τον Σεπτέμβριο, απελευθερώθηκαν τα δικαιώματα της θεατρικής διασκευής του έργου, από τον Χένρι Φάρελ, τον συγγραφέα του μυθιστορήματος και του σεναρίου της ταινίας, που περιέχει νέες εκπλήξεις, βιτριολικό χιούμορ και ακόμα πιο ανατριχιαστικές ανατροπές. Η πρεμιέρα του έργου στην Αθήνα θα λάβει χώρα πριν από τις αντίστοιχες πρεμιέρες του σε Λονδίνο και Αμερική.

Λίγα λόγια για το κινηματογραφικό «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην»

Το φιλμ με τις Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρόφορντ να πρωταγωνιστούν έκανε πρεμιέρα στο σελιλόιντ το 1962, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Έθεσε υποψηφιότητα για πέντε Όσκαρ, με τον ρόλο της Μπέημπι Τζέην να αποτελεί για την Ντέιβις την αφορμή για την ενδέκατη υποψηφιότητά της για χρυσό αγαλματίδιο. Λέγεται πως οι δύο πρωταγωνίστριες μισούσαν η μία την άλλη και πως ακριβώς αυτό έδωσε την ξεχωριστή αυτή υπόσταση στο συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, από τα καλύτερα που μας έχει παρουσιάσει η αμερικάνικη βιομηχανία.

Θυμίζουμε την υπόθεση του «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην»: Η Τζέην Χάντσον, ένα παιδί θαύμα στα λαμπερά σόου του 1917, μεγαλώνει υπό τη σκιά της ομορφότερης και πιο ταλαντούχας αδελφής της, Μπλανς, μεγάλης σταρ των μελό του Χόλυγουντ στη δεκαετία του 30. Τώρα, είκοσι χρόνια μετά από το τρομακτικό ατύχημα για κάποιους, απόπειρα δολοφονίας για άλλους, που έχει αφήσει ανάπηρη την Μπλανς, οι δυο τους συνεχίζουν να μένουν μαζί. Όταν η πραγματικότητα αρχίζει να τις πιέζει, το πάλαι ποτέ χρυσό κορίτσι, η Μπέημπι Τζέην, εκτροχιάζεται σε ένα μοναδικό σαδιστικό παιχνίδι χωρίς φραγμούς. Πώς θα καταφέρει να γλιτώσει η παράλυτη Μπλανς;

Ερμηνεύουν επίσης οι: Στέλλα Γκίκα (Έντνα), Πηνελόπη Μαρκοπούλου (Κυρία Μπέητς – Ντήλια), Αλέξιος Διαμαντής (Έντουιν). Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος Δραματουργική Επιμέλεια: Απόλλων Παπαθεοχάρης -Δανάη Παπουτσή. Σκηνοθεσία – Σκηνικά - Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης. Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα. Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Παπουτσή. Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα. Παραγωγή: Λυκόφως-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

Info
Θέατρο Σφενδόνη
Μακρή 4
215. 515 8968
Από 16 Δεκεμβρίου. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21.00 Σάββατο στις 18.30 και 21.30 Κυριακή στις 20.30. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή Κανονικό: 16 ευρώ, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων: 12 ευρώ Σάββατο, Κυριακή Κανονικό: 18 ευρώ, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων: 14 ευρώ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ