«Άσμα Ασμάτων» από την ομάδα «3rd person theatre group»

eleni-zarafidou Photo: Αντώνης Ελευθεράκης
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η παράσταση πάνω στο έργο του Σολομώντα θα κάνει πρεμιέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και εν συνεχεία θα μεταφερθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μέσα στα τέσσερα χρόνια ζωής της, η ομάδα «3rd person theatre group», που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 από τους ηθοποιούς Βαλάντη Φράγκο, Αντιγόνη Φρυδά και Ελένη Ζαραφίδου, έχει παρουσιάσει δύο θεατρικές δουλειές. Η πρώτη ήταν το «Peer Gynt, no man’s land», που βραβεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2013 με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία, ενώ η δεύτερη το «Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος;», βασισμένη στη νουβέλα του Τολστόι, που εγκαινίασε την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Τώρα, η «3rd person theatre group» ετοιμάζεται για τη νέα, τρίτη, κατά σειρά δουλειά της στη σκηνή. Θα παρουσιάσει το «Άσμα Ασμάτων», μια παράσταση πάνω στο έργο του Σολομώντα, σε καινούρια μετάφραση του Χαράλαμπου Μαγουλά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εστία. Η πρεμιέρα της θα δοθεί την Άνοιξη του 2017 στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, άλλωστε θα αποτελεί παραγωγή του, και εν συνεχεία θα ταξιδέψει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια.

Photo: Αντώνης Ελευθεράκης

Ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων: Ελένη Ζαραφίδου, Βασίλης Βηλαράς, Νίκος Νικολαιδης, Ιωάννα Μάντζαρη. Σκηνοθεσία: Βαλαντης Φράγκος. Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς. Μουσική: Γιάννης Σαββίδης. Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης. Κίνηση: Μαρία Φουντούλη. βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο η Ελένη Ζαραφίδου είναι σε πρόβες για την παράσταση «Το χέρι του Γιάνος», που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου στο Θέατρο Νέου Κόσμου, ενώ ο Βαλάντης Φράγκος συμμετέχει στην παράσταση «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου στη Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Επίσης, μαζί με την Αντιγόνη Φρυδά συμμετέχουν στο Εφηβικό Φεστιβάλ 2017 της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ