Ξεκίνησε η προπώληση για την «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» με την Ηλιάνα Μαυρομάτη

athina-xatziesmer-eton-17
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων για το μονόλογο της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου από 28 Ιανουαρίου 2017 στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες και πολυσυζητημένες παραστάσεις της περσινής θεατρικής σεζόν, με τη νεαρή Ηλιάνα Μαυρομάτη να χαρίζει στο κοινό την ίσως καλύτερη ερμηνεία της στη θεατρική σκηνή. Φυσικό και επόμενο, λοιπόν, η παράσταση «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» να συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα του Θεάτρου Επί Κολωνώ για τη φετινή σεζόν.

Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων του μονολόγου με τη συγγραφική υπογραφή της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου θα πραγματοποιηθεί από 28 Ιανουαρίου 2017, με την προπώληση των εισιτηρίων να ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Η προσφορά θα ισχύσει μέχρι και μία ημέρα πριν την πρεμιέρα στις 27 Ιανουαρίου, με όλα τα εισιτήρια να πωλούνται στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το έργο ερευνά τον αιώνια νέο άνθρωπο που αγωνίζεται για τη ζωή και το δίκαιο, φτάνοντας μέχρι το θάνατο μέσα από την αληθινή ιστορία της αγωνίστριας Αθηνάς Χατζηεσμέρ. Παιδί προσφύγων από την Ιωνία, η Χατζηεσμέρ γεννήθηκε και έζησε στα προσφυγικά του Ταύρου, όπου εντάχθηκε από μικρή στην αντίσταση με την ΕΠΟΝ, την Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στις 23 Φεβρουαρίου 1943, και ήταν μέλος του ΕΑΜ. Στα 17 της χρόνια, συνελήφθη από τους Γερμανούς και εκτελέστηκε στις 2 Οκτωβρίου 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, τραγουδώντας «Στη στεριά δεν ζει το ψάρι».

Σκηνοθεσία - Σύλληψη: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Φαίδρα Σούτου, Ισίδωρος Πάτερος. Κινησιολογία: Φαίδρα Σούτου. Μουσική επί σκηνής: Ισίδωρος Πάτερος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ