Τρέιλερ για το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στη Ρωσία

alexandrinsky-theatre
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το μπεκετικό έργο παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι στην Αγία Πετρούπολη.

Ήταν 21 Μαρτίου του 2014, όταν ο Θεόδωρος Τερζόπουλος πρωτοπαρουσίασε το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι στην Αγία Πετρούπολη, εγκαινιάζοντας τη θεατρική ενότητα του ρωσικού θεάτρου «Νέα ματιά στα κλασικά έργα του 20ού αιώνα». Δύο χρόνια μετά, η παράστασή του πάνω στο εμβληματικό μπεκετικό έργο συνεχίζεται με έναν εκλεκτό θίασο ρώσων ηθοποιών. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε υπογραμμίσει θα παίζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο για επτά χρόνια.

Δείτε το trailer της παράστασης 

Μία σύντομη, αλλά περιεκτική γεύση της παράστασης μπορούμε να πάρουμε από το βίντεο μόλις ενάμισι λεπτού που ανήρτησε το Θέατρο Άττις στο προφίλ του στο Facebook. Ο Τερζόπουλος εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει τη σκηνογραφία, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης, ενώ τη μουσική ο Παναγιώτης Βελιανίτης.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει το «Ανκόρ» στο Θέατρο Άττις, ενώ από 24 Φεβρουαρίου 2017 θα βρεθεί και πάλι επί ρωσικού εδάφους για να ανεβάσει το «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της» με βετεράνους Ρώσους ηθοποιούς και ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, στο Αλεξαντρίνσκι.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ