Πρώτο βίντεο για το «Yard Gal» στο Vault

vault1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το βραβευμένο έργο της Rebbeca Prichard παρουσιάζεται για πρώτη επί ελληνικού εδάφους φορά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου.

Δυο ανήλικα κορίτσια με προβληματικό οικογενειακό ιστορικό -η μία ζει σε ορφανοτροφείο από όπου και το σκάει συνέχεια και η άλλη μένει με τον πατέρα της ο οποίος την κακοποιεί- πίνουν, παίρνουν ναρκωτικά, μπλέκονται σε καυγάδες και εκδίδονται για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν, μία φίλη τους βρίσκει τραγικό θάνατο και από τότε όλα αλλάζουν στη ζωή τους... 

Αυτή είναι η υπόθεση του «Yard Gal», του βραβευμένου θεατρικού έργου της Rebbeca Prichard, που έκανε πρεμιέρα το 1998 στο Royal Court Theatre σε παραγωγή του θιάσου Clean Break -εργάζεται με ανθρώπους που έχουν εκτίσει την ποινή τους στη φυλακή- και ανήκει στο In your face theatre, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και το οποίο ονομάστηκε και new brutalism (νέα βαρβαρότητα).  Ένα είδος θεάτρου που έχει ως σκοπό να προκαλέσει και να επιτεθεί στο κοινό για να χτυπήσει συναγερμό στις συνειδήσεις του.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

Αυτή την περίοδο, το «Yard Gal» παρουσιάζεται σε πανελληνία πρώτη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου στον Πολυχώρο VAULT. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σημείωμα της παράστασης: «Αυτά τα δύο αλητάκια αναγκάζονται να πάρουν θέση και έρχονται να κλονίσουν το σύστημα αξιών μας. Μας δείχνουν ότι το αν θα φτάσει κανείς τελικά σε μια πράξη ηθικής ή αυταπάρνησης ή ίσως και ηρωισμού δεν καθορίζεται από την καταγωγή του, την οικονομική του κατάσταση, την κοινωνική του θέση, ή ακόμα από την ηθική που έχει επιλέξει να προβάλλει, αλλά από το αν η ψυχή του είναι ακόμα ζωντανή».

Ερμηνεύουν οι: Μαίρη Καρφάκη, Στίλβη Ψιλοπούλου. Μετάφραση: Στίλβη Ψιλοπούλου. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σταύρου. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Σκηνικά: Ντέιβιντ Nεγρίν. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Στέφανος Αδάμης Κινησιολογία: Μαρία Στεφανίδη. Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Σταύρου- Απόστολος Μανουράς Αφίσα: Νίκος Σιαμπανόπουλος. Κινηματογράφιση Video: Απόστολος Μανουράς Studio Ηχογράφησης: SN’S.

Info
Πολυχώρος VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
213-0356472, 6949534889
Έως 30 Ιανουαρίου 2017. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:30 και Δευτέρα στις 20:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ (προπώληση VIVA 8 ευρώ). Μειωμένο: 8,00 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ. Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Ατέλειες: 5,00 ευρώ. Viva.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ