Στις πρόβες του «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» στο Εθνικό Θέατρο

pothoi-kato-apo-tis-leukes2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πρώτες φωτογραφίες από την προετοιμασία της παράστασης του Αντώνη Αντύπα πάνω στο κορυφαίο δράμα του Ευγένιου Ο’ Νηλ.

Μία πρώτη «ματιά» στην παράσταση, με την οποία ο Αντώνης Αντύπας επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο, κάνοντας ποδαρικό στο νέο έτος, μας προσφέρουν οι φωτογραφίες από τις πρόβες του «Πόθοι κάτω από τις λεύκες».

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντύπα, θα δούμε επί σκηνής τους Νίκο Γιαλελή, Γιώργο Κέντρο, Μαρία Κίτσου, Παναγιώτη Παναγόπουλο, Γιώργο Χριστοδούλου, Γιώργο Βερτσώνη, Χρυσή Βιδαλάκη, Ιουλιέττα Θύμη Χριστίνα Ντέμου, Μάρθα Λαμπίρη, Γιώργο Ζυγούρη, Άλκη Μαγγόνα, Ανδρέα Παπανικόλα, Μάγδα Λέκκα, Σταύρο Μερμήγκη, Δημήτρη Τσεσμελή και Ανθούλα Χαιροπούλου να μας μεταφέρουν στον αμερικάνικο νότο του 1850, όπου ο δεσποτικός πατέρας, η τρίτη σύζυγός του και ο μικρότερος γιος του από το δεύτερο γάμο συμβιώνουν υποχρεωτικά στη φάρμα του πρώτου, με δραματικές συνέπειες για όλους.

Το κορυφαίο δράμα του αμερικανικού ρεαλισμού δια χειρός Ευγένιου Ο΄ Νηλ, που εκδόθηκε το 1924 και αφορά ένα ισχυρό και συγχρόνως παράδοξο ερωτικό τρίγωνο, θεωρείται ως η σύγχρονη αγγλική διασκευή του μύθου της «Φαίδρας» του Ευριπίδη. Όπως αναφέρεται στο σημείωμα της παράστασης:

«Συναισθηματικά και οικογενειακά αδιέξοδα ως συνέπεια της παθολογίας του αμερικανικού ονείρου και της ζωτικής ανάγκης για ιδιοκτησία και κυριαρχία, αναδεικνύονται στο έργο του Ο΄Νηλ, ενός συγγραφέα που γνωρίζει τις δαιδαλώδεις διαδρομές της ανθρώπινης ψυχής. Αν και δεν ανεβαίνει συχνά στην ελληνική σκηνή, το έργο είναι ένα κορυφαίο δείγμα του αμερικανικού ρεαλισμού, με αναφορές σε ελληνικά μυθολογικά πρότυπα, τα οποία εμπνέουν τον σπουδαίο δραματουργό».

Το «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» θα κάνει πρεμιέρα 19 Ιανουαρίου 2017 στο Κτίριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντύπας
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ορέστης Τάτσης
Βιολί: Κώστας Λώλος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ