«Τα 39 σκαλοπάτια» του Θεάτρου Λαμπέτη

39-skalopatia2
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η Ναταλία Δραγούμη πρωταγωνιστεί στη θεατρική μεταφορά του κωμικού περιπετειώδους μυθιστορήματος του John Buchan.

Όταν ένας μοναχικός γοητευτικός άνδρας κατηγορείται από λάθος για τη δολοφονία μιας όμορφης γυναίκας, ένα εντυπωσιακό ανθρωποκυνηγητό ξεκινάει και εκείνος, μέσα στην απελπιστική προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι αθώος, μπλέκεται σε σπαρταριστές κωμικές περιπέτειες.

Αυτή είναι η υπόθεση του έργου «Τα 39 σκαλοπάτια» του Patrick Barlow, που θα ανέβει από 16 Ιανουαρίου στο Θέατρο Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Σπανίδα με τον ίδιο επί σκηνής, μαζί με τους Κώστα Αποστολάκη, Ναταλία Δραγούμη και Φώτη Κέπελη.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου κατασκοπικού μυθιστορήματος «Τα 39 σκαλοπάτια» του John Buchan, το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Alfred Hitchcock (1935) και έχει βραβευτεί με το βραβείο Lawrence Olivier για την καλύτερη νέα κωμωδία (2007), έχει κερδίσει ένα Drama Desk Award, το βραβείο Molière για την καλύτερη κωμωδία στη Γαλλία και ήταν υποψήφιο για βραβείο Tony, ενώ συνεχίζει να ανεβαίνει απτόητο για 20 χρόνια στο West End του Λονδίνου.

Αποτελεί ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού, με τους τέσσερις πρωταγωνιστές να παίζουν 130 ρόλους και τη σκηνική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς, να αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο. Το έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές και συνεχείς ανατροπές. Η σκηνή γίνεται άλλοτε ένας υπαίθριος χώρος και άλλοτε το εσωτερικό ενός θεάτρου, ένα δωμάτιο, ένας δρόμος ή ένας σταθμός τραίνου, μία γέφυρα, βάλτοι, θάλασσες, βουνά, αεροπλάνα, έτσι ώστε τελικά ο θεατής να αφήνεται στο έλεος της σωματικής έκφρασης των ηθοποιών, των ήχων και της εικόνας.

Σημειώνεται ότι η παράσταση παρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν 10 χρόνια, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσώνου.

Θεατρική μεταφορά: Patrick Barlow Μετάφραση: Κωστής Τσωνος Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος Βοηθός Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Λάσκαρης.

Info
Θέατρο Λαμπέτη
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106
210 645 7086
Από 16 Ιανουαρίου 2017. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Εισιτήρια: 14 ευρώ (γενική είσοδος) 12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65) Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: Ticket365.gr.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ