Το «Για την Ελένη» του Μάνου Καρατζογιάννη βγαίνει σε περιοδεία

gia-tin-eleni Karol Jarek
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Από τον Απρίλιο, θα ταξιδέψει σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αυλαία ρίχνει σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παρουσίασης στο Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, το «Για την Ελένη» του Μάνου Καρατζογιάννη με τη Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ελένης Παπαδάκη. Το έργο, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στη σκηνή την τραγική ιστορία της σπουδαίας καλλιτέχνιδας, θύμα των Δεκεμβριανών, η Ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του Θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της.

Ωστόσο, το ταξίδι της «Ελένης» στη σκηνή δεν σταματάει εδώ. Από τον Απρίλιο, η παράσταση θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και Κύπρο, με την Κίτσου να πρωταγωνιστεί και πάλι, έχοντας στο πλευρό της τον Σπύρο Κυριαζόπουλο, στο ρόλο του βωβού εκτελεστή της Ελένης Παπαδάκη.

Karol Jarek

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πούλιος Μουσική σύνθεση τραγουδιού: Άρης Βλάχος Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Καρατζογιάννης από 20 Ιανουαρίου 2017 θα πρωταγωνιστήσει στο «Το Χέρι του Γιάνος» του Ντάνιελ Ντιμέκο, σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου και Ζωρζίνας Τζουμάκα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ενώ το Μάρτιο του 2017 θα επαναλάβει με τον Μάξιμο Μουμούρη το «Diktat» του Ενζό Κορμάν, που πρωτοπαρουσίασαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque».

Χριστίνα Φαραζή