«Άλμπα» από τον Κωνσταντίνο Χατζή και την ομάδα Χρώμα στο Κακογιάννης

xatzis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Πρεμιέρα 6 Φεβρουαρίου για το έργο του Θωμά Τσαλαπάτη.

Μετά τον περσινό κύκλο παρουσίασης του «Damiens / Φουκώ – Χειμωνάς», ο Κωνσταντίνος Χατζής και η ομάδα Χρώμα επιστρέφουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να παρουσιάσουν την «Άλμπα». Τη νέα θεατρική δουλειά τους, πάνω στη δεύτερη ποιητική συλλογή του Θωμά Τσαλαπάτη –έργο του είναι το «Άνκορ» που σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Άττις-, η πρεμιέρα της οποίας αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Χατζής αναφέρει σχετικά με την παράσταση στο click@life:

«Από τις πρώτες φράσεις του ποιήματος, καταλαβαίνεις πως ο ποιητής αναμετριέται με την πιο βαθιά ρίζα του "προσωπικού". Λέξεις, σιωπές, νοήματα, εικόνες γεννούν μια προσωπικά ανελέητη φωνή που ψιθυρίζει εκκωφαντικά. Όσο περπατάς στους δρόμους της Άλμπα, όσο ζεις τις μέρες της, μία μία ξεχωριστά, κάθε φορά που την συναντάς, όταν αντικρίζεις τις πολιτείες της, η φωνή σου έχει ανάγκη από την φωνή των άλλων. Καταλαβαίνεις πως η προσωπική σου διαδρομή ταυτίζεται με τις προσωπικές διαδρομές όλων όσων έζησαν, ζουν, θα ζήσουν. Καταλήγεις να ανακαλύψεις πως η "Άλμπα" είναι μια προσωπική πολυφωνία. Αυτήν την αίσθηση είχα πρωτοδιαβάζοντας το ποίημα του Θωμά Τσαλαπάτη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ανακαλύψω τις δυνατότητες και τα όρια που δίνουν "έργα" που δεν έχουν γραφτεί για το θέατρο».

Σκηνοθεσία /φωτισμοί/ σκηνική εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Χατζής. Παίζουν: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Μαρία Μαλλούχου, Χρήστος Τζιώτας, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Χριστίνα Βασιλοπούλου. Πιάνο επί σκηνής: Κωνσταντίνος Χατζής. Σκηνική σύνθεση : ο θίασος

Info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, 21 0341 8550.
Από 6 Φεβρουαρίου για 8 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ