Οι «Ευτυχισμένες Μέρες» επιστρέφουν για την Όλια Λαζαρίδου

lazaridou2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η επιτυχημένη παράσταση της Σύλβιας Λιούλιου επανακάμπτει από 3 Φεβρουαρίου στο Bios.

Επιστροφή στη σκηνή για τις κατά Σύλβια Λιούλιου «Ευτυχισμένες Μέρες» με την Όλια Λαζαρίδου στο ρόλο της Γουίνυ, μιας γυναίκας μισοθαμμένης στην άμμο, που μονολογεί ακατάπαυστα και διαρκώς αναζητά μια επιβεβαίωση από το σύντροφό της, τον Γουίλυ (Άγγελος Σκασίλας) πως είναι εκεί και την ακούει. Η επιτυχημένη παράσταση της νεαρής δημιουργού πάνω στο ίσως πιο επιτυχημένο έργο –μαζί με το «Περιμένοντας τον Γκοντό»- του Σάμιουελ Μπέκετ θα επανακάμψει από 3 Φεβρουαρίου στο Bios.

Γραμμένες στα 1960, οι «Ευτυχισμένες Μέρες» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Cherry Lane Theater της Νέας Υόρκης στις 17 Σεπτεμβρίου 1961. «Αποτελούν ένα θεατρικό έργο ποιητικής συμμετρίας και ανάπτυξη φούγκας που δεν τελεσφορεί παρά μόνο ως όνειρο φυγής», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμα της παράστασης η σκηνοθέτις, σημειώνοντας πως «Ένας ρόλος σπάνιος για να αχνοφέγγει το πρόσωπο της ηθοποιούπίσω από το προσωπείο της Γουίνυ. Η Όλια και η Γουίνυ Μπεκετική διπλοτυπία».

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης. Δραματουργία: Νίκος Φλέσσας – Σύλβια Λιούλιου Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου Ηχητική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης.

Info
Bios: Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335.
Από 3 Φεβρουαρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00. Τιμή εισιτηρίου: 12 & 10 ευρώ (φοιτητικό).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ