Πρώτο άκρως μουσικό βίντεο για το «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» στο «Τέχνης»

biktor
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σταμάτης Κραουνάκης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Φένια Παπαδόδημα και Γεράσιμος Γεννατάς πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Έργο - ορόσημο του σουρεαλιστικού κινήματος που πρωτοανέβηκε στην Ελλάδα από τον Κάρολο Κουν κατά την περίοδο 1973-74 στο Θέατρο Τέχνης, το «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ επιστρέφει φέτος στη σκηνή της Φρυνίχου.

Δείτε το βίντεο της παράστασης 

Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως ως μουσικό έργο, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και σε λιμπρέτο και μουσική σύνθεση Σταμάτη Κραουνάκη. Μάλιστα, ο ίδιος θα αναλάβει και ρόλο πρωταγωνιστή, υποδυόμενος τον Βίκτωρ, ένα 9χρονο παιδί-θαύμα, που μέσα σε μια νύχτα θα αποκαλύψει τη σκληρή εικόνα μιας συμβατικής ζωής, μέσα σε ένα σπίτι και περιβάλλον, στα οποία ασφυκτιά.

Μαζί του επί σκηνής οι: Φωτεινή Μπαξεβάνη (Εσθήρ), Φένια Παπαδόδημα (Αιμιλία, Ιντά ), Γεράσιμος Γεννατάς (Αντουάν ), Χάρη Φλέουρα (Λιλή), Χρήστος Γεροντίδης (Κάρολος), Μαρία Τζάνη (Θηρεσία), Κωνσταντίνος Ευστρατίους (Στρατηγός).

Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα. Σχεδιασμό φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου.

Το «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία/το μουσικό έργο» θα κάνει πρεμιέρα 4 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ