Έτοιμη η διανομή για τις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Εθνικού και του Τέχνης

akubernites-politeies-trilogia
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ανθή Ευστρατιάδου, Δημήτρης Πασσάς και Μανώλης Μαυροματάκης μεταξύ των ηθοποιών της συμπαραγωγής, που θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου στη σκηνή του Υπογείου με την παρουσίαση της «Λέσχης».

Δύο ιστορικά θέατρα της Αθήνας, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, συνεργάζονται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την παρουσίαση της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες». Το εμβληματικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας θα παρουσιαστεί σε τρεις φάσεις από μία ενιαία ομάδα ηθοποιών, που θα συμμετάσχει στο διετές αυτό εγχείρημα, μοιράζοντας τη διαδρομή του ανάμεσα στο Θέατρο Τέχνης και στο Εθνικό Θέατρο. Ο θίασος θα αποτελείται από τους Θανάση Βλαβιανό, Θάναση Δήμου, Ανθή Ευστρατιάδου, Γιώργο Κριθάρα, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μανώλη Μαυροματάκη, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρη Πασσά και Μάνο Στεφανάκη.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας, «Η Λέσχη» θα το σκηνοθετήσει η Έφη Θεοδώρου. Πρόκειται για ένα έργο που διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ, την Αγία Πόλη, τον «αφαλό της γης», και καλύπτει το χρονικό διάστημα ενός έτους, από το 1942 έως το 1943. Το αποτύπωμα του πολέμου βρίσκεται παντού, οι στρατηγικές κινούν νήματα και τα ιδεολογικά αδιέξοδα αναδύονται με έμφαση. Ωστόσο, ο συγγραφέας ενδιαφέρεται εξίσου για τον ψυχισμό των ανθρώπων: τόσο του κεντρικού του ήρωα, του έλληνα Μάνου Σιμωνίδη, όσο και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην ιστορία και συνθέτουν μια «επιτομή της ανθρωπότητας και των παθών της».

Η σκηνοθέτις, Έφη Θεοδώρου

Δραματουργία - Σκηνοθεσία Έφη Θεοδώρου Σκηνικά - κοστούμια Άση Δημητρολοπούλου Μουσική Νίκος Πλάτανος Κίνηση Ερμής Μαλκότσης Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης Συνεργάτις δραματουργός Παναγιώτα Κωνσταντινάκου Βοηθός σκηνοθέτη Παρασκευή Λυπημένου.

«Η Λέσχη» θα κάνει πρεμιέρα 17 Μαρτίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Διάρκεια παραστάσεων έως 28 Μαΐου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ