Το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων κατηφορίζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

festibal-filippon
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Για να παρουσιάσει τρεις παραστάσεις από την περσινή διοργάνωση με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης… Χορηγός Αισιοδοξίας».

Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα μοιράσει αισιοδοξία στο κοινό του, χάρη στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων που θα κατηφορίσει από την Καβάλα στην πόλη του Πειραιά. Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου, θα παρουσιαστούν τρεις από τις συνολικά είκοσι παραστάσεις της περσινής διοργάνωσης που ήταν αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη και έφερε τον τίτλο «Γιώργος Σεφέρης… Χορηγός Αισιοδοξίας». Πρόκειται για τις εξής: «Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ» από τον Θοδωρή Γκόνη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων, «Το Φονικό στην Εκκλησία» του Τ.Σ. Έλιοτ από την Ιόλη Ανδρεάδη και «Συνέντευξη με τον Γιώργο Σεφέρη» από τη Μαρία Χούκλη.

Επίσης, στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα διοργανωθεί, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, έκθεση με τις 15 ψηφιακές φωτογραφίες του Σεφέρη δια χειρός του σκιτσογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο Θοδωρής Γκόνης έχει ήδη στα σκαριά το πρόγραμμα του επόμενου, 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων, ενώ οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, όπου τελεί καλλιτεχνικός διευθυντής, συνεχίζονται στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ