Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με το «Πουθενά» στο Βελιγράδι

poythena3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Και μετά επιστροφή στην Αθήνα για την πρεμιέρα της νέας δουλειά του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ύστερα από σχεδόν ενάμιση χρόνο, η παγκόσμια περιοδεία του «Still Life» του Δημήτρη Παπαϊωάννου -έργο, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών τον Μάιο του 2014- έριξε θριαμβευτική αυλαία στις 29 Ιανουαρίου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Και τώρα, ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας χορογράφος επιστρέφει στο «Πουθενά» για να ολοκληρώσει και το δικό του ταξίδι στις σκηνές του κόσμου. Θα το ανεβάσει στις 29 Μαρτίου στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο του Belgrade Dance Festival.

Πρόκειται για ένα έργο για τον χώρο της θεατρικής σκηνής, με 26 ερμηνευτές να μετρούν και να αναμετριούνται με τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του χώρου, που ο Παπαϊωάννου παρουσίασε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2009, στο Κτίριο Τσίλλερ του Eθνικού Θεάτρου. Η κεντρική σκηνή του μάλιστα, είναι αφιερωμένη στην κορυφαία Πίνα Μπάους.

Και αφού ολοκληρώσει την περιοδεία του «Πουθενά», θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να παρουσιάσει στις 24 Μαΐου τη νέα χορογραφική δουλειά του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που έργο του θα πραγματοποιείται με διεθνή συμπαραγωγή. Παραγωγή, δηλαδή, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με συμπαραγωγούς τους Théâtre de la Ville-Paris, La Villette - Paris Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Seoul Performing Arts Festival (SPAF), National Performing Arts Center – National Theater & Concert Hall (Taiwan) και CULTURESCAPES Greece 2017.

Το τελευταίο μάλιστα είναι ένα φεστιβάλ τεχνών που ως στόχο έχει τη διαπολιτισμικότητα, πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο στη Βασιλεία της Ελβετίας. Φέτος, θα είναι αφιερωμένο στη χώρα μας και όπως εκτιμάται το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ