«Τα χρόνια της αθωότητας» από τους Nova Melancholia στη Στέγη

ta-xronia-tis-athootitas02beetroot jertef
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ένα sci-fi πορνογραφικό μυθιστόρημα που θεωρήθηκε βέβηλο μεταφέρεται στο θέατρο σε μία αυστηρώς ακατάλληλη παράσταση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

«Τα χρόνια της αθωότητας», ένα κεφάλαιο από το εξεζητημένο πορνογραφικό μυθιστόρημα του Δούκα Καπάνταη «Η αυτοκράτειρα», τροφοδοτεί το νέο εγχείρημα της ομάδας Nova Melancholia που θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης από 11 έως 26 Μαρτίου σε μια παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Αφού συνομίλησαν –με την ακραίας ελευθεριότητας ματιά τους– με το «Νεκρό» του Georges Bataille (σε μια περφόρμανς που εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΥΠΝΟΣ project της Στέγης), επανέρχονται με νέο υλικό στο σύμπαν της ερωτικής λογοτεχνίας, με δομή αποκαλυπτική προς πολλές πτυχές της ανθρώπινης επιθυμίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Η ιστορία σαδισμού και σεξουαλικής διέγερσης του Δούκα Καπάνταη γεννά, στην ελεύθερη διασκευή της, την περφόρμανς της Nova Melancholia στοχεύοντας να ερεθίσει τη φαντασία προς τη λογοτεχνική απόλαυση μιας ερωτικής ουτοπίας.

jertef

Ένας παράξενος νόμος της «Νέας Γης». Ένα ακραίο τηλεοπτικό σόου σε απευθείας μετάδοση, μια οργιώδης τελετή σεξουαλικής ποινής ενός γιου προς την ακόλαστη μητέρα του. Και καθώς οι μεγάλοι έχουν συγκεντρωθεί στο σαλόνι για να παρακολουθήσουν την εκπομπή του αιμομικτικού ειδυλλίου, τα παιδιά, που κρυφοκοιτάζουν σιωπηλά από την κλειδαρότρυπα, μυούνται ακούσια σε μια γιορτή πρωτόγνωρης ηδονής

«Έτσι επέτασσε η πουριτανική νομενκλατούρα της εποχής. Η τέχνη όφειλε να είναι τέχνη πολιτική, και όλοι, μα όλοι έσπευδαν να διατυμπανίσουν ότι η δική τους τέχνη ήταν τέτοια, ειδικά δε σε περιόδους κρίσεων και αναταραχών, όπου το να ιδιωτεύεις ή (ακόμα χειρότερο) να ασχολείσαι με τις ηδονές θα μπορούσε να σου κοστίσει ακόμα και την ζωή σου την ίδια.» γράφει ο Δούκας Καπάνταης στην «Αυτοκράτειρα».

Σύμφωνα με την ομάδα Nova Melancholia: «Πρόκειται για ένα ελευθέριο παιχνίδι χωρίς φαινομενικό στόχο και χωρίς αναφορά στην κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα του συρμού∙ η περφόρμανς επιδίδεται αυτάρεσκα σε παιχνίδια ηδονοθηρίας, διεκδικώντας το δικαίωμα σε μια μη-πολιτική τέχνη».

jertef

Ερμηνεύουν: Κώστας Κουτσολέλος, Βίκυ Κυριακουλάκου, Αλέξια Σαραντοπούλου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου. Κείμενο: Δούκας Καπάνταης Δραματουργική επιμέλεια: Μανώλης Τσίπος Σκηνοθεσία: Βασίλης Νούλας Σκηνικά: Κώστας Τζημούλης Κοστούμια: Νάνα Σαχίνη Μουσική επί σκηνής: το κορίτσι κοιμάται Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελισάβετ Ξανθοπούλου. Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Info
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μικρή Σκηνή
 Συγγρού 107.
Πληροφορίες: 210 900 5 800.
Από 11 έως 26 Μαρτίου. Στις 21.00. Εισιτήρια Κανονικό: 7 € (για περιορισμένο αριθμό θέσεων) - 15 € Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 12 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 11 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €. Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected] Με αγγλικούς υπέρτιτλους. Για τις ημερομηνίες, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα μας.

Παράλληλη δράση: Παρασκευή 17 Μαρτίου. Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017