«Γελοίο σκότος» πέφτει στην Πειραματική Σκηνή -1

Το βραβευμένο έργο του Βόλφραμ Λοτς θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Δύο στρατιώτες, μία επικίνδυνη αποστολή στα τροπικά δάση του Αφγανιστάν, δύο  Σομαλοί πειρατές, ένα Ιταλός κυανόκρανος, ένας Σέρβος ιθαγενής, ένας ιδιόρρυθμος πάστορας, ένας παπαγάλος που λέει τις ειδήσεις, ένας μυστηριώδης αντισυνταγματάρχης που αυτομόλησε στη ζούγκλα, ένας συγγραφέας ραδιοφωνικού έργου σε απόγνωση.

Βασισμένο στην «Καρδιά του Σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ και στο «Αποκάλυψη Τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το «Γελοίο Σκότος» του Βόλφραμ Λοτς εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το «ξένο», ασκεί κριτική στον οικονομικό και στρατιωτικό επεκτατισμό, και συνδυάζει την παρωδία με την υπαρξιακή αγωνία του μυθιστορήματος.

Το βραβευμένο ως το καλύτερο γερμανόφωνο έργο του 2015 από το περιοδικό TheaterHeute και από την επιτροπή των βραβείων Nestroy, έργο θα παρουσιαστεί από 16 Μαρτίου στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Κατίνα Παξινού» του Εθνικού Θεάτρου από την Πειραματική Σκηνή -1.

Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Κισσανδράκης, Μάριος Παναγιώτου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βασίλης Σαφός. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου Μετάφραση-Δραματουργία: Γρηγόρης Λιακόπουλος Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού Επιμέλεια κίνησης: Νάντη Γώγουλου Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα Μουσική σύνθεση: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου Μουσική σύνθεση: Πάνος Τσεκούρας Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Νικητοπούλου.

Info
Εθνικό Θέατρο Πειραματική Σκηνή -1 - Σκηνή «Κατίνα Παξινού»
Πανεπιστημίου 48, Κέντρο
Τηλ.: 2103301881.
Από 16 Μαρτίου έως 9 Απριλίου. Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00. Γενική είσοδος 10 €.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΘΕΑΤΡΟ