Οι θεατρικές πρεμιέρες του Μαρτίου

theatrikes-premieres-martiou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Καλωσορίζουμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης με 12 + 1 παραστάσεις, που ανεβαίνουν στην αθηναϊκή σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

«Τιτανομαχίες»: Στο πλαίσιο της δράσης του Εθνικού Θεάτρου «Ο συγγραφέας του μήνα», που δίνει βήμα στη νέα ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει έργα τεσσάρων Ελλήνων συγγραφέων, η Υρώ Μανέ θα μεταφέρει στη σκηνή το έργο της Νατάσας Σίδερη, που με χιούμορ και αιχμηρή γλώσσα, εκθέτει την επικράτηση του συμβιβασμού στην ανθρώπινη συμβίωση. (από 1η Μαρτίου, Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος)

Elina Giounanli

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω»: Ο Παντελής Δεντάκης παρουσιάζει ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, την τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα.   (από 1η Μαρτίου, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου)

«Εσωτερικές Ειδήσεις»: Το θεατρικό του Μάριου Ποντίκα, που συνεχίζει να αποπνέει ρεαλισμό και να μας φέρνει, μέσω του καυστικού χιούμορ, αντιμέτωπους με την κοινωνική και πολιτική μας πραγματικότητα, μεταφέρει στο σανίδι η Μαρία Καμάνη. (από 1η Μαρτίου, Underground)

«Play House»: Η Ειρήνη Μαργαρίτη θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Μάρτιν Κριμπ, που εκθέτει την καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού και την προσπάθειά του να «στήσει» το σπιτικό του. (από 4 Μαρτίου, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων)

«Diktat»: Ο Μάνος Καρατζογιάννης και ο Μάξιμος Μουμούρης επανακάμπτουν στη σκηνή με το έργο του Ενζό Κορμάν, που παρουσίασαν τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque». Μια πολιτική αλληγορία, με φόντο στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας των τελευταίων 50 χρόνων που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, με πρωταγωνιστές δυο ετεροθαλή αδέλφια, που συναντιούνται μετά από 25 χρόνια. (από 6 Μαρτίου, Bios)

«Τρεις Ψηλές Γυναίκες»: Το κωμικοτραγικό έργο του Έντουαρντ Άλμπυ για τις διαπροσωπικές σχέσεις, ανεβαίνει με τις Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Νεφέλη Κουρή, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άρη Τρουπάκη. (από 8 Μαρτίου, Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας - Α΄σκηνή)

«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ»: Ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει το κλειστοφοβικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ, που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.  (από 8 Μαρτίου, Από Μηχανής Θέατρο)

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα»: Το πολυβραβευμένο έργο  του Duncan Macmillan (1984, Πνεύμονες) και του Johnny Donahoe, ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη με την Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής. (από 10 Μαρτίου, Θέατρο Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος)

«Τα χρόνια της αθωότητας»: Ένα κεφάλαιο από το εξεζητημένο πορνογραφικό μυθιστόρημα του Δούκα Καπάνταη «Η αυτοκράτειρα», τροφοδοτεί το νέο εγχείρημα της ομάδας Nova Melancholia που θα παρουσιαστεί σε μια παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους. (από 11 Μαρτίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)

«Γελοίο σκότος»: Βασισμένο στην «Καρδιά του Σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ και στο «Αποκάλυψη Τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το βραβευμένο έργο του Βόλφραμ Λοτς, που εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το «ξένο», ασκεί κριτική στον οικονομικό και στρατιωτικό επεκτατισμό, και συνδυάζει την παρωδία με την υπαρξιακή αγωνία του μυθιστορήματος, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου. (από 16 Μαρτίου, Εθνικό Θέατρο Πειραματική Σκηνή -1 - Σκηνή «Κατίνα Παξινού»)

«Λέσχη»: Η Έφη Θεοδώρου μεταφέρει στη σκηνή το πρώτο μέρος της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες», σε συμπαραγωγή Εθνικού Θεάτρου και Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Πρόκειται για ένα έργο που διαδραματίζεται η δράση του τοποθετείται στα Ιεροσόλυμα το καλοκαίρι του 1942, την κρίσιμη εκείνη στιγμή που τα χιτλερικά στρατεύματα προελαύνουν στη Μέση Ανατολή και η έκβαση του πολέμου φαίνεται να γέρνει υπέρ του Άξονα. (από 17 Μαρτίου, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο)

«Θερισμός»: Ο Δημήτρης Τάρλοου μετακομίζει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για να παρουσιάσει την άπαιχτη κωμωδία (;) του Δημήτρη Δημητριάδη, που κινείται στο χώρο της σκληρής κριτικής των γελοίων συμπεριφορών και των υπερτιμημένων αξιών, υιοθετώντας ένα υποδόριο, διαβρωτικό και εν τέλει τραγικό χιούμορ. Ήρωές της, μία παρέα εύπορων αστών, που χαλαρώνει ατενίζοντας τη θέα από τον κόλπο του Ακαπούλκο. (από 23 Μαρτίου 2017, Κτίριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος)

«Ο Μορφωμένος»: Μονόλογος, που επιχειρεί να αφηγηθεί την ιστορία του τανκ που εισέβαλλε στο Πολυτεχνείο την 17η Νοέμβρη 1973 από την πλευρά του στρατιώτη που το οδηγούσε. Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης. Επί σκηνής ο Κωστής Καλλιβρετάκης. (από 24 Μαρτίου, Θέατρο 104)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ