Ο «Χάρι Πότερ» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

rosencrantz1
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο Daniel Radcliffe πρωταγωνιστεί στην υπαρξιακή κωμωδία «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» του Tom Stoppard, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Λονδίνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία του με το Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, διασυνδέοντας το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο του προγράμματος του National Theatre Live, την παράσταση «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Old Vic του Λονδίνου.

Εμπνευσμένη από τον σαιξπηρικό «Άμλετ», η παράλογη υπαρξιακή κωμωδία του Tom Stoppard, που αποτελεί ένα ταξίδι ενηλικίωσης, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1966 και, έκτοτε, αποτελεί μια από τις κλασικότερες κωμωδίες της σύγχρονης δραματουργίας. Θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Μεγάρου στις 20 Απριλίου σε σκηνοθεσία David Leveaux, με τους Daniel Radcliffe, Joshua McGuire και David Haig επί σκηνής.

Γνωστός από την επιτυχημένη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ», ο Radcliffe, έχοντας κρεμάσει τον κινηματογραφικό μανδύα του μικρού μάγου και μετά τις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε για την ερμηνεία του στο «Ο σακάτης του Inishmaan» σε West End και Broadway, επιστρέφει στη σκηνή για να γιορτάσει την 50ή επέτειο από το πρώτο ανέβασμα του «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», που έκανε εν μία νυκτί διάσημο τον νεαρό τότε συγγραφέα.

Μαζί με τον McGuir, θα ερμηνεύσουν τους Ρόζενκραντζ και Γκίλντενστερν, φίλους και συμφοιτητές του Άμλετ, που ζουν στην αυλή του Κλαύδιου, του πατριού και θείου του Άμλετ, που σφετερίζεται τον θρόνο της Δανίας. Ο Κλαύδιος τους καλεί να συνοδέψουν τον Άμλετ στην Αγγλία και να μεταφέρουν μαζί τους ένα κλειστό γράμμα, με το οποίο απαιτείται η άμεση εκτέλεσή του. Ο Άμλετ αντικαθιστά το γράμμα με ένα άλλο, ζητώντας από τον Άγγλο Βασιλιά να εκτελεστούν εκείνοι.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Tηλ 210 7282333.
20 Απριλίου στις 21.00. Τιμές: Φοιτητές, άνεργοι, παιδιά: € 8, Γενική είσοδος: € 15. Προπώληση: από 30 Μαρτίου. Με αγγλικούς υπότιτλους.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ