«Το Θείο Τραγί» επιστρέφει στη σκηνή

tragi
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Άρη Μπινιάρη θα παρουσιαστεί από 4 Μαρτίου στο Θέατρο Φούρνος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Πρωτοπαρουσιάστηκε το χειμώνα του 2011 στο Bios, όπου και επαναλήφθηκε τη θεατρική σεζόν 2013-2014. Τον Ιούλιο του 2014 ανέβηκε στο Κτίριο Ε της Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τον Άρη Μπινιάρη να κάνει μάλιστα την παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση, ενώ τη σεζόν 2014-2015 ανέβηκε με επιτυχία στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Ο λόγος για «Το Θείο Τραγί», που επιστρέφει από 4 Μαρτίου στη σκηνή και δη σε εκείνη του Φούρνου. Η μουσικοθεατρική παράσταση του Γιάννη Σκαρίμπα, σε σκηνοθεσία, ερμηνεία και στίχους τραγουδιών Μπινιάρη αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργούν μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας. Μια παράσταση που μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να μπαίνεις τολμηρά.

Η υπόθεση έχεις ως εξής: Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μιά παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ' έναν πλούσιο αστό, ζει την «ευτυχία» μιας «γεμάτης» ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί σωτήρια εναντίον μιάς δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς», απεγνωσμένα «υγιείς» και κάλπικα γεμάτους.

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία/ Στίχοι τραγουδιών: Άρης Μπινιάρης. Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής: Βίκτωρας Κουλουμπής (Μπάσο). Πάνος Σαρδέλης: Τύμπανα.

Σημειώνεται ότι ο Άρης Μπινιάρης θα κατηφορίσει το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου θα παρουσιάσει στο πλαίσιο των Επιδαυρίων 2017, τους «Πέρσες» του Αισχύλου στην καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Info
Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168
Τηλ. 210-6460748 
Από 4 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00. Εισιτήριο: 12 €, Φοιτητικό- Άνω των 65: 10€, Ατέλειες – ανέργων: 5€.