«Η αρχή του κακού» ξεκινάει από το Υπόγειο του Κακογιάννης

i-arxi-tou-kakou-arxi-tou-kakou
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το έργο της Μαρίας Φακίνου παρουσιάζεται από 6 Μαρτίου σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, στο πλαίσιο της δράσης του ΙΜΚ «Η λογοτεχνία στη σκηνή».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Μια γυναίκα καταφθάνει σε μια επαρχιακή κωμόπολη με σκοπό να συναντήσει κάποιον: τον Χορδιστή. Μια μακρά αναμονή ξεκινάει. Στη διάρκεια της παραμονής της στην κωμόπολη, θα γνωριστεί με τους κατοίκους της απ' την καλή κι απ' την ανάποδη. Εδώ, μόνο οι άνδρες έχουν ιδιότητες. Οι γυναίκες φορούν τσόχινα καπέλα. Ένα παιδί δεν μιλά- αν και ξέρει τα πάντα. Ο Επιστάτης του υποσταθμού του ηλεκτρικού έχει έναν σκύλο που ξεπερνά κάθε ηλικιακό προσδόκιμο. Ένας βόμβος έρχεται για να μείνει. Και η απουσία της άνοιξης στην κωμόπολη θα σημειωθεί σαν συμβολική πράξη.

Αυτή είναι η υπόθεσή του έργου της Μαρίας Φακίνου «Η αρχή του κακού», που θα παρουσιαστεί από 6 Μαρτίου στη σκηνή του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις συνολικά παραστάσεις που θα ανέβουν στο πλαίσιο της δράσης του ΙΜΚ «Η λογοτεχνία στη σκηνή». Μετά τους Γιάννη Στίγκα και Θωμά Τσαλαπάτη, η Φακίνου παίρνει τη σκυτάλη, όπως επίσης και η Μαγκανάρη, μετά τους Medea Electonique και Κωνσταντίνο Χατζή. 

Στην παράστασή της, η στάσιμη επαρχιακή κωμόπολη θα γίνει το πάλκο όπου θα τραγουδήσει τα ξεχασμένα λαϊκά της τραγούδια. Και την ίδια στιγμή, ο βωμός στον οποίο θα θυσιαστεί.

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη Σκηνικά- Κοστούμια: Σοφία Σιμάκη Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδριάνα Χαλκίδη Φωτογραφίες: Ειρήνη Αγγελίδη Παίζουν και τραγουδούν: Σύρμω Κεκέ Χαράλαμπος Γωγιός Συμμετέχουν εθελοντικά οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Νατάσα Αγγελοπούλου, Ντίνα Αναστασοπούλου, Κώστας Ανδριόπουλος, Αλέξανδρος Ζαρανίκας, Ανδρέας Καλοσακας, Τζένη Λιαρομάτη, Γωγώ Μούλου, Νίκος Παπαχρήστος, Χάρης Σταυράκης, Κατερίνα Σοφικίτου, Σοφία Τσάνη.

Info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ. 210 3418579.
Από 6 έως 28 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30. Γενική είσοδος :10 ευρώ.